Meteo: Codul de vreme rea a intrat in vigoare. Cat dureaza si ce ne asteapta zilele urmatoare

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 20:00
1235 citiri
Meteo: Codul de vreme rea a intrat in vigoare. Cat dureaza si ce ne asteapta zilele urmatoare
Foto: Ziare.com

Duminica, la ora 20:00, a intrat in vigoare un cod portocaliu de furtuni. Vremea rea vine dupa doua zile de foc, in care Romania a fost sub cod rosu de canicula.

Potrivit unei avertizari a meteorologilor, de duminica de la ora 20 pana luni la 23, va fi in vigoare un cod portocaliu de furtuni in sudul, centrul si sud-vestul tarii.

Vizate sunt judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman si zona de munte a judetelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna si Buzau.

Instabilitatea atmosferica va fi "deosebit de accentuata" si se vor acumula cantitati importante de precipitatii de 50-75 litri/mp in 48 de ore, iar local chiar peste aceasta cantitate.

In aceeasi perioada, in sudul Banatului, jumatatea estica a Munteniei, in cea mai mare parte a Moldovei si local in Transilvania va fi in vigoare un cod galben de furtuni, potrivit comunicatului Administratiei Nationale de Meteorologie.

In aceste conditii, hidrologii au emis, sambata seara, doua avertizari de tip cod galben si portocaliu de inundatii, in mai mult de jumatate de tara.

Odata cu furtunile, de luni, temperaturile vor scadea mult in toata tara. Astfel, daca duminica au fost 32 de grade in Bucuresti, dupa 40 inregistrate sambata, pentru prima zi a saptamanii sunt prognozate in Capitala 23 de grade pe timp de zi si 17 grade noaptea.

Iata ce temperaturi se vor inregistra, luni, si in alte orase:

Brasov: 18 grade

Constanta: 27 grade

Suceava: 22 grade

Baia Mare: 23 grade

Cluj-Napoca: 22 grade

Pitesti: 21 grade

Sibiu: 19 grade

Iasi: 24 grade

Galati: 26 grade

Arad: 26 grade

Ploiesti: 23 grade

Timisoara: 26 grade

Craiova: 22 grade

Drobeta-Turnu Severin: 23 grade

Giurgiu: 23 grade

De marti, ploile se vor restrange si cerul va fi senin in mare parte din tara, iar temperaturile vor creste usor. In Bucuresti, termometrele vor castiga doua grade in fiecare zi, pana la inceputul weekendului, cand este posibil sa se depaseasca din nou pragul de 30 de grade Celsius.

Si in restul tarii vremea va fi frumoasa, incepand de marti, temperaturile crescand de asemenea usor. In jumatatea de nord a tarii, termometrele nu vor mai indica decat izolat peste 30 de grade, pana la inceputul weekendului.

In schimb, temperaturi maxime de putin peste 30 de grade asteapta locuitorii din partea de vest si in sudul extrem, insa in a doua part ...citeste mai departe despre "Meteo: Codul de vreme rea a intrat in vigoare. Cat dureaza si ce ne asteapta zilele urmatoare" pe Ziare.com

#meteo luni, #meteo luni Bucuresti, #meteo luni Romania, #ploi luni Bucuresti, #cod portocaliu luni, #ploaie luni Bucuresti, #vreme saptamana viitoare , #Stiri Administratie