Meteo: Duminica mai dardaim putin, dar de luni, vremea se schimba

Duminica, 01 Octombrie 2017, ora 06:40
1156 citiri
Meteo: Duminica mai dardaim putin, dar de luni, vremea se schimba
Foto: Arhiva Ziare.com

Duminica, vremea se va mentine rece, cu temperaturi mai scazute decat in mod obisnuit pentru prima zi din octombrie. Meteorologii ne dau insa si vesti bune: incepand de luni se incalzeste in cea mai mare parte a tarii.

Duminica, maximele nu vor depasi 18-19 grade Celsius. In estul tarii e posibil sa ploua, dar in rest, cerul va fi mai mult senin. Vantul va cunoaste intensificari in zona Deltei si a litoralului, dar viteza lui nu va depasi 55-65 de km /h. Dimineata, in zonele joase, vor fi conditii de ceata si pe alocuri va cadea bruma.

Iata temperaturile maxime de duminica in cateva orase ale tarii:

Arad: 18 grade Celsius

Botosani: 15 grade Celsius

Cluj-Napoca: 16 grade Celsius

Craiova: 17 grade Celsius

Constanta: 15 grade Celsius

Iasi: 16 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 17 grade Celsius

Sibiu: 17 grade Celsius

Sulina: 15 grade Celsius

Timisoara: 19 grade Celsius

Si in Bucuresti vor fi cu 4-5 grade mai putin decat in mod normal, temperatura maxima la amiaza fiind de cel mult 17 grade Celsius. In prima parte a zilei cerul se va innora temporar, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Incepand de luni, mercurul termometrelor va urca mai sus decat in acest weekend, cu cel putin 2-3 grade, iar in a doua parte a saptamanii se vor depasi mediile climatologice.

"La inceputul saptamanii care urmeaza, valorile termice vor creste treptat, de la o zi, la alta. Marti, deja vorbim despre temperaturi normale. Miercuri, aceste temperaturi chiar vor fi depasite pentru partea de sud-est a tarii, unde asteptam chiar si 24-25 de grade.

Foarte probabil, undeva pe miercuri, vom asista si la revenirea ploilor intr-o prima etapa, in vestul, centrul si nordul tarii, ulterior si in celelalt regiuni. O noua ameliorare si spre weekend-ul viitor, deci o vreme schimbatoare, dar fara aspecte severe si fara fenomene meteo deosebite", a declarat meteorlogul Viorica Dima pentru Mediafax.

Citeste mai multe despre cum va fi vremea saptamana viitoare. ...citeste mai departe despre "Meteo: Duminica mai dardaim putin, dar de luni, vremea se schimba" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prognoza meteo , #Stiri Administratie