Metrorex se lauda ca termina metroul din Drumul Taberei, dupa o intarziere de 4 ani. Cum arata acum statiile (Galerie foto)

Luni, 18 Februarie 2019, ora 16:27
1221 citiri
Metrorex se lauda ca termina metroul din Drumul Taberei, dupa o intarziere de 4 ani. Cum arata acum statiile (Galerie foto)
Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

Metrorex anunta ca mai are putin si finalizeaza contructia metroului din Drumul Taberei, pe care si-a propus sa-l si inaugureze in toamna lui 2019. Din pacate, in ciuda acestor promisiuni, n-ar fi exclus ca locuitorii din sud-vestul Capitalei sa mai astepte mult si bine pana cand vor vedea trenurile subterane circuland si prin zona lor.

In mod normal, in baza contractului semnat inca din 2011, jumatate din magistrala de metrou M5 - care sa lege zona Drumul Taberei de statia Eroilor - ar fi trebuit sa fie gata inca din 2015.

Din pacate, intarzierile s-au tinut lant. Unele au fost cauzate de faptul ca documentatia nu fusese intocmita asa cum trebuie. Altele, de faptul ca proiectul a ramas, jumatate de an, fara finantare. Una peste alta, in ciuda promisiunilor facute de politicieni, linia de metrou nu s-a inaugurat nici in 2016, nici in 2017 si nici in 2018.

Imagine de pe Linia de metrou M5, depoul Valea Ialomitei - Foto: Alexandru Nistor

Asteptarea s-ar putea incheia, insa, in 2019, a declarat luni directorul general al Metrorex, Dumitru Sodolescu, in timpul unei vizite cu presa pe santierul magistralei. Dintre cele 10 statii ale liniei, presa a vizitat 4 de la capatul dinspre Drumul Taberei, adica: Raul Doamnei, Brancusi, Valea Ialomitei si Romancierilor.

Cat de avansate sunt lucrarile si cand ar putea fi finalizate

Sodolescu a declarat ca lucrarile la partea tehnica a liniei sunt gata in proportie de peste 99%, iar finisajele statiilor sunt si ele realizate in procent de 60%-70%. Spre exemplu, daca in statia Romanicierilor totul e apropape finalizat, la Raul Doamnei inca mai e mult de lucru.

In plus, si mai multe ar fi de facut - potrivit surselor Ziare.com - in statii de la celalalt capat la liniei, cum ar fi Eroilor 2. Metrorex nu a prezentat presei aceasta statie, care, potrivit surselor noastre, ar fi finisata doar in proportie de circa 50%.

Directorul general al Metrorex, Dumitru Sodolescu - Foto: Alexandru Nistor

Cu toate astea - sustine conducerea Metrorex - toate lucrarile din subteran vor fi, cu siguranta, finalizate pana in lunile septembrie-octombrie.

In plus, in foarte scurt timp ar trebui sa inceapa si probele tehnologice, adica testele de transport in subteran. Cum se vor desfasura acestea a explicat directorul de investitii al Metrorex, Constantin Mustetea.

"Aceste probe tehnologice sunt complexe. Spre exemplu, se fac mai intai probe cu un vagon de gabarit - o structura metalica cu forma si structura unui ...citeste mai departe despre "Metrorex se lauda ca termina metroul din Drumul Taberei, dupa o intarziere de 4 ani. Cum arata acum statiile (Galerie foto)" pe Ziare.com

#metrou Drumul Taberei finalizare, #Dumitru Sodolescu director Metrorex, #metroul Drumul Taberei stadiu lucrari 2019 , #Stiri Administratie