Mii de protestatari se indreapta spre Guvern; Grindeanu s-a intors in tara si a tinut sedinta in aeroport

Duminica, 22 Ianuarie 2017, ora 18:36
787 citiri
Mii de protestatari se indreapta spre Guvern; Grindeanu s-a intors in tara si a tinut sedinta in aeroport
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu s-a intors, duminica, din vizita in SUA si a tinut o sedinta chiar in aeroport, in contextul in care mii de oameni care protesteaza fata de proiectul de ordonanta privind gratierea se indreapta catre Piata Victoriei.

Grindeanu s-a intalnit cu vicepremierul Sevil Shhaideh si ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru a i se prezenta situatia la zi cu privire la cele mai importante evenimente care au avut loc in timp ce el a fost in SUA pentru a participa la investirea lui Donald Trump, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis in jur de ora 18:00.

"Prim-ministrul Sorin Grindeanu s-a intalnit astazi, 22 ianuarie 2017, in incinta Aeroportului International Henri Coanda cu vicepremierul Sevil Shhaideh si ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru a i se prezenta situatia la zi cu privire la cele mai importante evenimente care au avut loc intre 18 si 22 ianuarie, perioada in care conducerea operativa in cadrul Guvernului a fost realizata de catre vicepremierul Sevil Shhaideh", arata comunicatul.

Sedinta din aeroport a avut loc in contextul in care sunt organizate proteste de amploare in intreaga tara. In Bucuresti, peste 15.000 de oameni se indreapta spre Guvern.

Alte mii de persoane au iesit sa protesteze in numeroase orase din tara. Oamenii au iesit in strada in orase precum Cluj Napoca, Timisoara, Buzau, Pitesti, Piatra Neamt, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Brasov, Iasi, Constanta, Craiova, dar si la Paris sau Bruxelles.

Vezi AICI cum se desfasoara protestele din tara

Totul a inceput dupa ce, in aceasta saptamana, Ministrul Justitiei a anuntat ca a elaborat o OUG care scoate mii de detinuti din puscarie si o ordonanta care modifica si completeaza Codurile Penale.

Cele doua ordonante au fost promovate fara consultare publica si fara acordul institutiilor judiciare. Presedintele Inaltei Curti a dezvaluit ca a primit proiectul miercuri, pe email, iar procurorul general a spus ca ordonanta de modificare a Codurilor Penale este "un proiect penibil".

Premierul Sorin Grindeanu a sustinut ca aceasta OUG nu urma sa fie adoptata miercuri, chiar daca in proiect se arata ca "dispozitiile prezentei ordonante de urgenta se aplica numai faptelor comise pana la data de 18.01.2017", iar intrarea in vigoare va fi "la data de 18.02.2017". ...citeste mai departe despre "Mii de protestatari se indreapta spre Guvern; Grindeanu s-a intors in tara si a tinut sedinta in aeroport" pe Ziare.com

#Grindeanu intalnire aeroport, #Grindeanu intalnire aeroport incendiu, #incendiu club Bamboo , #Stiri Administratie