Milioane de lei din bani publici pentru o catedrala aflata in constructie de zece ani

Marti, 26 Iulie 2016, ora 08:41
839 citiri
Milioane de lei din bani publici pentru o catedrala aflata in constructie de zece ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Mitropolia Oltenia construieste, de 10 ani, la Craiova, o catedrala, constructie pentru care primeste anual sume importante de la bugetul Consiliului Judetean Dolj, insa lucrarile par departe de a fi finalizate.

Constructia Catedralei "Sfantul Ioan Botezatorul" din cartierul craiovean Craiovita Noua a inceput initial in 1990. Piatra de temelie a fost pusa, in luna martie, de mitropolitul de atunci al Olteniei, IPS Nestor Vornicescu. S-a reusit turnarea fundatiei, insa lucrarile au fost abandonate ulterior din lipsa de fonduri.

In 2006, Mitropolia Olteniei a hotarat reluarea constructiei, iar in 2007 a si semnat un parteneriat cu Consiliul Judetean Dolj pentru a primi fonduri.

Cu exceptia anului 2011, anual de la bugetul Doljului au fost directionate sume importante catre aceasta lucrare, ajungandu-se la peste 2,5 milioane lei.

Potrivit reprezentantilor Consililui Judetea Dolj, banii au fost alocati esalonat astfel: 700.000 de lei (2007), 400.000 de lei (2008), 100.000 de ...citeste mai departe despre "Milioane de lei din bani publici pentru o catedrala aflata in constructie de zece ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#catedrala Craiova bani publici, #catedrala Craiova constructie , #Stiri Administratie