Milioane de romani fara acces la servicii medicale. De ce nu merg doctorii in provincie? "Romania nu e o oferta buna!"

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 19:48
911 citiri
Milioane de romani fara acces la servicii medicale. De ce nu merg doctorii in provincie? "Romania nu e o oferta buna!"
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul Alfred Laurentiu Mihai vrea sa-i convinga pe medici nu numai sa nu plece din Romania, dar si sa mearga in zone mai sarace ale tarii, depunand in acest sens un proiect de lege care prevede ca medicii sa primeasca o locuinta de serviciu, mobilata, din partea statului sau o suma lunara, cuprinsa intre 300 si 377 de euro pentru a-si plati chiria.

Cat de fezabil este acest proiect? Pot fi astfel atrasi medicii in zonele defavorizate? Ziare.com a vrut sa afle cum vad cadrele medicale propunerea senatorului Mihai.

Vezi ce spune senatorul despre proiectul destinat medicilor

Florian Chirculescu, vicepresedintele Federatiei "Solidaritatea Sanitara", spune ca este greu sa mai gasesti solutii pentru medicii din Romania pentru ca, oricat de bune ar fi intentiile autoritatilor, mereu te lovesti de dificultati de alta natura.

O masura binevenita, dar sa nu afecteze cresterile salariale

Intrebat ce parere are despre propunerea din Senat, Florian Chirculescu a spus ca i se pare ...citeste mai departe despre "Milioane de romani fara acces la servicii medicale. De ce nu merg doctorii in provincie? "Romania nu e o oferta buna!"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuinte serviciu medici, #locuinte gratuite medici, #locuinte medici probleme, #deficit medici Romania , #Stiri Administratie