Minciunile marii disperari. Degringolda penalilor

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 06:45
923 citiri
Minciunile marii disperari. Degringolda penalilor

De cand a lovit comunicatul Departamentului de Stat al SUA, mai ales, a explodat o furie a dezinformarilor care de care mai gogonate, menite sa creeze foarte mult zgomot si multa confuzie. Am sa fac un mic inventar al celor care mi se par cele mai importante, fara a avea nicidecum pretentia ca el este un exhaustiv, ca sa vedeti cu ce minciuni se incearca manipularea mintilor.

Asadar:

1.Legile Justitiei a caror modificare se incearca acum ar fi fost initiate si semnate de Monica Macovei. FALS! Legile Justitiei 303, 304 si 317 au fost adoptate in 2004, adica pe ultima suta de metri a negocierilor de aderare a Romaniei la NATO, fiind conditia sine qua non pentru ca ele sa se incheie cu un rezultat favorabil Romaniei.

Ministru al Justitiei era Cristian Diaconescu, care a istorisit pentru Ziare.com punct cu punct cum a decurs acest moment, iar premier era Adrian Nastase.

Legile au fost modificate intr-adevar in mandatul dnei Macovei, mai precis in 2005 (Legea 247/2005), cea mai importanta modificare fiind introducerea ministrului Justitiei in procesul de numire a procurorilor-sefi.

Aceasta modificare din 2005 a legilor adoptate in 2004 a fost realizata prin ASUMAREA RASPUNDERII GUVERNULUI TARICEANU. Deci fara dezbatere parlamentara, prin asumarea raspunderii pe care o face direct si singur premierul pe numele lui Calin Popescu Tariceanu.

Dar daca PSD vrea sa reintre in propria logica din 2004, nu are decat sa elimine ce a modificat Calin Popescu Tariceanu, adica sa-l scoata pe ministru din procedura.

2.Majoritatea magistratilor, reprezentati de UNJR si AMR ar sustine modificarile din proiectele aflate acum in dezbaterea comisiei speciale. FALS!

Mai intai ca nici macar acele asociatii nu sunt de acord cu toate. Daca dna Girbovan de la UNJR pare coada de topor perfecta acceptand pe banda rulanta orice siluire a sistemului judiciar, dna Ciuca de la AMR e mai selectiva si respinge categoric si sectia speciala pentru anchetarea magistratilor si trecerea Inspectiei judiciare sub controlul unei misterioase entitati care ar urma sa fie creata prin lege speciala.

Dar sa vedem totusi cam cati magistrati reprezinta cele doua organizatii altfel extrem de vocale, nimic ce zis. Raspunsul e in declaratiile de interese ale magistratilor. In Romania exista aproximativ 7.000 de magistrati, cei mai multi judecatori.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, alcatuita numai din judecatori, dupa cum ii spune si numele, are aproximativ 60 de membri ...citeste mai departe despre "Minciunile marii disperari. Degringolda penalilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modificare legil justitie, #Departament stat SUA legi Justitie , #Stiri Administratie