Ministerul Dezvoltarii s-a constituit parte in dosarul Tel Drum, in care prejudiciul este de aproape 130 de milioane de lei

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 12:35
915 citiri
Ministerul Dezvoltarii s-a constituit parte in dosarul Tel Drum, in care prejudiciul este de aproape 130 de milioane de lei
Foto: Arhiva Hepta

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) s-a constituit parte in dosarul DNA referitor la sesizarea Oficiului European Antifrauda (OLAF) in ceea ce priveste dosarul "Tel Drum", a anuntat, joi, Marius Nica (PSD), ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

"Nu ma refer la persoane, ma refer la speta respectiva. Urmare a solicitarii DNA ne-am constituit, am trimis raspuns pozitiv in ceea ce priveste constituirea ca parte.

Este obligatia statului membru in relatie cu Comisia Europeana ca atunci cand este identificata o frauda, sa recuperam suma respectiva, atat de la bugetul de stat cat si de la bugetul UE", a spus Marius Nica.

In data de 22 noiembrie, procurorii anticoruptie au anuntat instituirea masurii asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile detinute de Liviu Dragnea si de ceilalti suspecti din dosarul "Tel Drum". Masurile au fost dispuse pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

In cazul lui Liviu Dragnea, la data faptelor presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Teleorman, a fost instituit sechestru asigurator si poprire asiguratorie pana la concurenta sumei de 127.547.366,34 de lei "asupra tuturor bunurilor mobile si imobile, actiunilor si partilor sociale detinute de acesta in cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum si asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de catre terte persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie", se precizeaza in comunicat.

Citeste mai multe despre: Dragnea ramane cu sechestru pe avere in dosarul Tel Drum, a decis Inalta Curte.

Vizati de aceleasi masuri asiguratorii sunt si Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, Mugur Bataus, Victor Piperea si Marin Predescu, functionari in cadrul CJ Teleorman la data faptelor.

"Aceste masuri asiguratorii au fost dispuse de procurorii anticoruptie in vederea recuperarii prejudiciilor si prin raportare la infractiunile retinute in sarcina suspectilor mentionati, in functie de participarea fiecaruia la infractiunile de care sunt suspectati. Prejudiciul estimat in cauza, pana in acest moment, ca urmare a savarsirii infractiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rez ...citeste mai departe despre "Ministerul Dezvoltarii s-a constituit parte in dosarul Tel Drum, in care prejudiciul este de aproape 130 de milioane de lei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ministerul Dezvoltarii parte Tel Drum, #prejudiciu Tel Drum Dragnea , #Stiri Administratie