In plina criza de forta de munca, Guvernul are in vedere o noua marire a numarului de angajati non-UE: Avem o solicitare din Chile

Miercuri, 12 Decembrie 2018, ora 13:59
1530 citiri
In plina criza de forta de munca, Guvernul are in vedere o noua marire a numarului de angajati non-UE: Avem o solicitare din Chile
Foto: Arhiva Facebook/Marius Budai

Marius Budai a anuntat, miercuri, ca, la nivelul Ministerului Muncii, se discuta marirea contingentului de angajati non-UE, carora sa li se permita sa lucreze in Romania, drept solutie la criza fortei de munca din tara noastra.

Ministrul Muncii a precizat, in cadrul "Forumului Capitalului romanesc", ca, acum aproximativ doua saptamani, a semnat un protocol cu Ministerul Muncii din Vietnam, iar in prezent reprezentantii din Romania au primit o solicitare similara pentru Chile.

Budai a mentionat ca reprezentantii Ministerului Muncii vor discuta cu cei de la Ministerul de Interne, astfel incat sa poata fi marit contingentul de angajati non-UE.

In plus, ministrul a sustinut ca s-a luat in calcul marirea acestui contingent, ca urmare a solicitarilor primite din partea mediului de afaceri.

De asemenea, alte propuneri pentru a rezolva, partial, lipsa fortei de munca din Romania vizeaza aducerea romanilor din diaspora.

Amintim ca Guvernul a dublat, la inceputul lunii august, numarul de angajati straini care pot fi "importati" din state non-UE. Astfel, a suplimentat cu 8.000 de avize contingentul de lucratori care puteau veni sa lucreze in Romania din statele care nu fac parte din Uniunea Europeana. Contingentul initial a fost de 7.000.

Vezi si

Romania trece prin cea mai grava criza de forta de munca din istoria recenta - analiza KeysfinDoar in Japonia e mai greu sa gasesti lucratori calificati decat in Romania. De ce am ajuns in aceasta situatie si cum pot angajatorii sa faca fata crizeiCriza de angajati in turism: Hoteluri pline pe litoral, insa jumatate din personal a plecat deja acasa ...citeste mai departe despre "In plina criza de forta de munca, Guvernul are in vedere o noua marire a numarului de angajati non-UE: Avem o solicitare din Chile" pe Ziare.com

#angajati non UE Romania , #Stiri Administratie