Ministerul Transporturilor face primii pasi pentru pasajul de la Domnesti

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 19:14
3113 citiri
Ministerul Transporturilor face primii pasi pentru pasajul de la Domnesti
Foto: Facebook/Initiativa Prelungirea Ghencea

Ministerul Transporturilor este pregatit sa cheltuie 23 milioane lei pentru exproprierile necesare constructiei pasajului suprateran de la Domnesti, de pe centura Capitalei, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern lansat miercuri in dezbatere publica.

Lucrarile avand ca obiect "Proiectare si executie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti - Domnesti" au fost atribuite, in octombrie 2015, asocierii Straco - Comnord - Specialist Consulting pentru 91,5 milioane lei (circa 20 milioane euro).

Lucarile la pasajul de la Domnesti de pe centura Capitalei au fost amanate in ultimul an in special din cauza contestatiilor.

Odata cu expirarea perioadei legale de depunere a contestatiilor, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate demara semnarea contractului, procedura care ar trebui finalizata la finalul lunii aprilie.

Banii pentru exproprieri vor fi alocati de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, si vor fi platiti pentru exproprierea unei suprafete de teren de 44.582 de metri patrati (mp), pe care se afla 107 imobile.

Imobilele sunt situate pe raza municipiului Bucuresti, sector 6, si a localitatilor Domnesti, Clinceni si Bragadiru din judetul Ilfov, iar procedurile de expropriere vor fi efectuate de catre CNAIR.

CNAIR a anuntat, la finalul lunii trecute, ca a demarat procedura administrativa de semnare a contractului pentru proiectarea si executia pasajului de la Domnesti, in contextul in care a expirat perioada legala pentru depunere a contestatiilor.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

Dupa 2 ani de contestatii, contractul de 92 de milioane de lei pentru pasajul de la Domnesti a fost castigat de aceleasi firmePeste o mie de persoane au protestat in Prelungirea Ghencea: Omul a ajuns pe luna, noi n-avem infrastructura (Galerie foto)Protest pentru conditii decente in Prelungirea Ghencea: Firea promite trotuare si... un nou studiu de fezabilitate ...citeste mai departe despre "Ministerul Transporturilor face primii pasi pentru pasajul de la Domnesti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pasaj domnesti, #exproprieri pasaj Domnesti , #Stiri Administratie