Ministrul Agriculturii ii invita pe jurnalisti in "intimitatea cunoasterii" la o lectie despre grau: Eu stiu unde se cauta spicul

Vineri, 31 Martie 2017, ora 15:47
971 citiri
Ministrul Agriculturii ii invita pe jurnalisti in "intimitatea cunoasterii" la o lectie despre grau: Eu stiu unde se cauta spicul
Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a facut vineri o noua declaratie care starneste rasete, prin mesaj si limbaj. Vorbind despre starea culturilor agricole, ministrul s-a aratat bucuros ca in unele zone ploua si trist ca in altele nu.

"Am vazut 28 de judete si m-am bucurat foarte mult ca imediat ce s-a topit zapada au aparut ploile. Acestea sunt atat de necesare la iesirea din iarna pentru a spala frunzele. (...) Vegetatia este buna la aceasta data, rapita a iesit bine din iarna, iar vegetatia este normala. Ma intristeaza insa faptul ca in partea de vest a tarii este o lipsa de apa, in zona Arad si Timis.

Nu va pot estima productii pentru ca este prea devreme, iar un specialist nu se hazardeaza, el isi cauta explicatiile facand determinari la fata locului", a declarat, vineri, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intrebat care este starea culturilor agricole.

Acesta a lansat jurnalistilor o invitatie de a participa in camp, "in intimitatea cunoasterii", la o lectie de determinare a productiei de grau, "vazand doar frunzele".

"O sa mergeti cu mine cand vreti ca sa va arat in intimitatea cunoasterii cum se poate determina o productie de grau vazand doar frunzele. Eu stiu unde se cauta spicul. Este meseria mea si mi-ar fi drag daca s-ar gasi printre dumneavoastra prieteni ai meseriei sau doritori de a cunoaste sa le arat ceea ce nu se vede si sa inteleaga ceea ce eu le spun, fara a se interpreta deformat cuvintele", a subliniat Daea.

Ministrul Agriculturii a facut de-a lungul timpului mai multe declaratii care au starnit zambete.

Pe 2 martie, in debutul sedintei de Guvern, acesta i-a spus premierului Sorin Grindeanu: "Pentru mine ziua de 31 martie e exacta, sarcina de asemenea. Sper ca in 31 martie sa avem numai situatii neclare privind legatura intre sistemul de aplicare si situatiile concrete pentru fermierii din Romania".

Pe 6 februarie, Daea a spus ca, din lana celor 12 milioane de oi din Romania se pot face 12 milioane de plapumi pentru "saracii astia" din Romania.

Europa de Est fierbe ca primeste alimente mai proaste, ministrul Agricuturii cere ragaz sa se convinga ca e asa

Ministrul Agriculturii neaga ca programul pentru crescatorii de porci are legatura cu fiul lui Dragnea. Ma voi duce sa il felicit! ...citeste mai departe despre "Ministrul Agriculturii ii invita pe jurnalisti in "intimitatea cunoasterii" la o lectie despre grau: Eu stiu unde se cauta spicul" pe Ziare.com

#Petre Daea intimitatea cunoasterii campului, #Petre Daea jurnalisti camp grau , #Stiri Administratie