Ministrul Apararii, despre alternativa Romaniei la armata obligatorie: Lege pentru rezervisti voluntari

Duminica, 20 Martie 2016, ora 11:51
1312 citiri
Ministrul Apararii, despre alternativa Romaniei la armata obligatorie: Lege pentru rezervisti voluntari
Foto: Arhiva Ministerul Apararii

Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a vorbit, duminica, despre alternativa Romaniei la serviciul miliatr obligatoriu, care in tara noastra nu a fost desfiintat, ci suspendat.

Intrebat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro TV, daca Romania se gandeste sa reintroduca armata obligatorie, asa cum a facut deja Lituania, Motoc a declarat ca in tara noastra exista o alternativa.

De frica lui Putin, o tara europeana reintroduce serviciul militar obligatoriu

"Nu ne gandim deloc in momentul acesta, dar suntem foarte preocupati de faptul ca de la suspendarea sa - serviciul militar nu este eliminat, este suspendat - nu am actionat imediat pentru a crea o rezerva in locul militarilor in termen.

Am inceput sa facem ceva in acest sens de anul trecut, cand am venit cu o formula adaptata realitatilor din ziua de azi, cu legea rezervistilor voluntari. Legea va intra insa in vigoare de la 1 ianuarie 2017, insa avem pregatite masurile pentru implementarea ei, inclusiv suportul bugetar ...citeste mai departe despre "Ministrul Apararii, despre alternativa Romaniei la armata obligatorie: Lege pentru rezervisti voluntari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#armata obligatorie Romania, #alternativa armata obligatorie Romania, #rezervisti voluntari , #Stiri Administratie