Ministrul Apararii: Institutul Cantacuzino are nevoie de 25 de milioane de euro pe an

Luni, 28 August 2017, ora 14:48
1106 citiri
Ministrul Apararii: Institutul Cantacuzino are nevoie de 25 de milioane de euro pe an
Foto: Facebook/Adrian Tutuianu

Institutul Cantacuzino are nevoie de 25 de milioane de euro pe an, a declarat ministrul Apararii, Adrian Tutuianu. El a precizat ca va cere Guvernului acesti bani, pe langa procentul de 2% PIB destinat Apararii.

"Institutul are nevoie de 25 de milioane de euro pe an. Banii vor veni de la bugetul statului, sub titlul de subventie. Le voi cere suplimentar fata de cei 2% pentru Aparare. Nu e o suma mare pentru un Guvern responsabil", a spus luni Adrian Tutuianu.

El a subliniat ca la nivelul ministerului a fost creat un grup de lucru pentru a se stabili modul in care Institutul Cantacuzino va trece la Aparare.

Adrian Tutuianu a mai afirmat ca in doi ani Institutul va putea produce vaccinuri.

Amintim ca, saptamana trecuta, premierul Mihai Tudose a cerut, in sedinta de guvern, ca Institutul Cantacuzino sa fie dat Ministerului Apararii Nationale, argumentand ca poate asa lucrurile se vor indrepta.

"Domnule Bodog, bine ati venit la noi in Romania. Va rog ca impreuna cu domnul Adrian Tutuianu, in maximum o luna, Institutul Cantacuzino sa devina parte componenta a Ministerului Apararii, fiindca cu demersurile specialistilor de acolo ne-am lamurit. Poate o mana mai de fier, mai militarizata un pic poate o sa aiba in sfarsit rezultate", a declarat Mihai Tudose.

Acesta l-a intrebat pe Tutuianu daca o sa ii ajunga termenul de o luna pentru a prelua institutul.

"Daca e sarcina, o preluam. Am si gandit cum ar putea fi organizat si am facut si o evaluare prealabila cu specialistii din cadrul Ministerului Apararii, directia Medicala. Evident ca nu am toate datele ca sa ma pronunt acum.

Eu va propun ca impreuna cu Bodog pe baza materialului de control pe care dansul l-a facut in doua saptamani, maxim trei, dati-ne trei totusi, sa venim in Guvern cu un proiect de act normativ prin care sa preluam si sa il transformam intr-o unitate militara, cu conducere militara si sigur cu angajati care raspund criteriilor profesionale necesare unui asemenea institut", a spus ministrul Apararii.

#Institutul Cantacuzino Ministerul Apararii , #Stiri Administratie