Ministrul de Externe avertizeaza despre pericolul propagandei Moscovei din jurul Romaniei

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 16:08
1053 citiri
Ministrul de Externe avertizeaza despre pericolul propagandei Moscovei din jurul Romaniei
Foto: Twitter/Bogdan Aurescu

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, considera ca tarile din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene au fost afectate, in ultimul an si jumatate, de campania de dezinformare a Rusiei si ca Romania sprijina eforturile europene de promovare a presei independente.

"Propaganda si dezinformarea au jucat un rol distructiv in istoria noastra recenta", motiv pentru care Romania insista ca presa din aceste tari sa nu fie dominata de o singura sursa ci sa "promoveze opinii alternative si independente intr-un mediu de presa democratic si infloritor", a spus Aurescu intr-un discurs prezentat la Forumul SEEMO (South East Europe Media Organisation), organizat la Bucuresti.

Ministrul a explicat ca noile tehnologii deseori ingreuneaza principalele provocari cu care se confrunta si jurnalistii si diplomatii, anume obtinerea rapida de informatii corecte, din surse de incredere.

"Aceasta este cu atat mai relevant in zilele noastre, cand vedem ceea ce se numeste 'alter-ego-ul ...citeste mai departe despre "Ministrul de Externe avertizeaza despre pericolul propagandei Moscovei din jurul Romaniei" pe Ziare.com

#Aurescu propaganda Rusia, #Aurescu Ucraina propaganda Rusia , #Stiri Administratie