Ministrul Economiei avertizeaza: Au aparut ape imbuteliate despre care nu stim nimic

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 16:32
1004 citiri
Ministrul Economiei avertizeaza: Au aparut ape imbuteliate despre care nu stim nimic
Foto: Facebook/ Gheorghe Simon

Ministerul Economiei vrea verificarea mai buna a provenientei apelor imbuteliate, in conditiile in care la raft exista si produse despre care nu se stie nimic.

Ministerul Economiei urmareste, prin revizuirea legii apelor minerale, sa verifice mai bine provenienta apelor imbuteliate, in conditiile in care exista la raft produse despre care nu se stie nimic, existand un risc de imbolnavire a populatiei, a afirmat marti ministrul Economiei, Gheorghe Simon, dupa dezbaterile din Comisia economica, industrii si servicii din cadrul Senatului.

Simon a anuntat, in cadrul discutiilor, ca intregul pachet legislativ privind reglementarea sistemului de redevente al concesiunilor resurselor minerale, petroliere si hidrominerale, va fi revizuit si va fi votat in Parlament in luna februarie a anului viitor.

Ministerul are doua interese prin legea apelor minerale, care vizeaza controlul calitatii apei si a numarului de sticle imbuteliate, a precizat ministrul.

"Apar la raft fel si fel de ape imbuteliate, asa numitele ape de masa, despre care nu stim nimic. Nu stim de unde provin, nu stim cate sticle s-au imbuteliat. Exista doua riscuri: riscul imbolnavirii populatiei pentru ca nu cunoastem care este calitatea apei, si exista riscul unei fraude fiscale deoarece nu stim cate sticle se imbuteliaza", a afirmat Simon.

Legat de redeventele care vor fi impuse in cazul concesiunilor resurselor minerale, petroliere si hidrominerale, ministrul considera ca trebuie stabilit un nivel corect atat pentru stat, cat si pentru mediul de afaceri. ...citeste mai departe despre "Ministrul Economiei avertizeaza: Au aparut ape imbuteliate despre care nu stim nimic" pe Ziare.com

#Minister economie ape imbuteliate, #revizuire lege apa minerala , #Stiri Administratie