Ministrul Energiei acuza ca Guvernul Ciolos nu i-a lasat destul carbune si gaz ca sa treaca iarna: Am dispus verificari

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 17:55
855 citiri
Ministrul Energiei acuza ca Guvernul Ciolos nu i-a lasat destul carbune si gaz ca sa treaca iarna: Am dispus verificari
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a acuzat, in debutul sedintei Executivului de joi, ca Guvernul Ciolos a avut o proasta pregatire in prealabil a perioadei de iarna, motiv pentru care a trimis Corpul de control sa faca verificari.

"De la inceputul avertizarilor meteorologice am convocat, impreuna cu Ministerul Economiei, Comandamentul Energetic de Iarna pentru gestionarea acestei perioade dificile. Dincolo de situatia de urgenta, am observat in acest timp o proasta pregatire in prealabil a perioadei de iarna de catre fostul Guvern", a declarat Toma Petcu.

Acesta a enumerat problemele descoperite, spunand ca in momentul de fata stocurile de carbune sunt insuficiente.

"In primul rand stocurile de carbune la centralele termoelectrice si aici m-as referi la CEO Oltenia, unde avem la ora actuala 357 de mii de tone cu un consum zilnic pe varf orar de 80.000 de tone, ne-ar asigura o durata de functionare doar pentru 4 zile. La Hunedoara avem la ora actuala in stocuri 30.000 de tone cu ...citeste mai departe despre "Ministrul Energiei acuza ca Guvernul Ciolos nu i-a lasat destul carbune si gaz ca sa treaca iarna: Am dispus verificari" pe Ziare.com

#Guvern Ciolos pregatiri iarna, #ministru Energie Guvern Ciolos iarna , #Stiri Administratie