Ministrul Justitiei anunta concluziile evaluarii lui Kovesi si Lazar. Romanii ii transmit din strada sa nu-i demita

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 07:42
1071 citiri
Ministrul Justitiei anunta concluziile evaluarii lui Kovesi si Lazar. Romanii ii transmit din strada sa nu-i demita
Foto: Arhiva/Ziare.com/Nicu Socol

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, urmeaza sa prezinte, miercuri, concluziile evaluarii Ministerului Public si Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in urma deciziei Curtii Constitutionale potrivit careia in cazul anchetei privind OUG 13 s-ar fi incalcat legea.

Declaratia de presa a ministrului va avea loc la ora 18:00.

Toader s-a intalnit, luni, cu procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si, in 15 martie, cu procurorul general, Augustin Lazar.

Ministrul Justitiei a spus, luni, ca evaluarile activitatii Ministerului Public si DNA au fost facute in termenul stabilit de 14 zile, care s-a implinit duminica seara, dar totusi a amanat cu doua zile anuntarea concluziilor.

"Am facut evaluarile, cele 14 zile s-au implinit chiar de aseara (duminica, n.r.), voi proroga termenul cu doua zile, dat fiind ca am fost la Bruxelles, astazi (luni, n.r.) voi avea o intrevedere cu ambasadorul SUA, voi pleca din nou la Bruxelles. Miercuri, la orele pranzului, voi organiza o conferinta de presa, va voi invita si va voi da toate amanuntele", a declarat Tudorel Toader.

Miercuri dimineata, ministrul Justitiei a anuntat ca va prezenta rezultatul evaluarilor la ora 18.00.

Dupa intalnirea de la Ministerul Justitiei, Kovesi a declarat ca Tudorel Toader nu i-a cerut demisia, iar ea nu intentioneaza sa demisioneze, deoarece DNA si-a facut treaba.

"Nu mi-a cerut demisia. Nu intentionez sa imi dau demisia, nu am de ce sa imi dau demisia, DNA si-a facut treaba. A fost o discutie despre care nu doresc sa dau foarte multe detalii, veti afla dupa ce se termina aceasta etapa (evaluarea anuntata de ministrul Justitiei, n.r.) ", a precizat procurorul-sef al DNA, dupa intalnirea cu ministrul Justitiei, care a durat mai bine de o ora.

Intrebata daca a actionat corect in cazul anchetei vizand OUG 13, Kovesi a raspuns: "Intotdeauna am actionat corect".

In 13 martie, ministrul Justitiei afirma ca nu le-a sugerat procurorului general al Romaniei si procurorului-sef al DNA sa isi dea demisia, ci a invocat o institutie care exista in Codul Muncii, precizand ca oricine poate sa isi dea demisia si ca nimeni nu este obligat sa munceasca impotriva vointei lui.

Tudorel Toader a motivat evaluarile prin faptul ca, potrivit Constitutiei, "Ministerul Public isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei", iar ministrul Justitiei are dreptul si obligatia de a verifica eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre procuroru ...citeste mai departe despre "Ministrul Justitiei anunta concluziile evaluarii lui Kovesi si Lazar. Romanii ii transmit din strada sa nu-i demita" pe Ziare.com

#concluzii ancheta Kovesi Lazar OUG13, #Tudorel Toader demisie Kovesi Lazar , #Stiri Administratie