Ministrul Justitiei, clarificari pentru "formatorii de opinie": Are sau nu SRI mai multa putere acum

Luni, 14 Martie 2016, ora 10:40
1031 citiri
Ministrul Justitiei, clarificari pentru "formatorii de opinie": Are sau nu SRI mai multa putere acum
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, precizeaza ca ordonanta adoptata vineri de Executiv privind interceptarile nu restrange drepturi si libertati, ci, tocmai, le face efective, subliniind ca SRI nu a primit absolut nicio competenta pe care nu o avea.

"Cateva clarificari esentiale, tot pentru formatorii de opinie. 1 - Ordonantele de urgenta sunt acte cu putere de lege. 2 - OUG adoptata vineri nu restrange drepturi si libertati, ci tocmai le face efective. Cu o urmarire penala si o combatere a infractionalitatii slabe, discutia despre drepturi e un lux teoretic. 3 - SRI nu a primit absolut nicio competenta pe care nu o avea pana la decizia 51/2016 a CCR.

Competentele sale de cercetare penala speciala dupa OUG sunt exclusiv limitate la punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica pentru infractiuni din titlul X din Codul Penal si terorism. Pentru toate aceste infractiuni urmarirea penala este proprie, i.e. exclusiv la procuror, la nimeni altcineva - nu politist, fie el ...citeste mai departe despre "Ministrul Justitiei, clarificari pentru "formatorii de opinie": Are sau nu SRI mai multa putere acum" pe Ziare.com

#Pruna SRI urmarire penala, #Ministrul Justitiei ordonanta SRI interceptari , #Stiri Administratie