Ministrul Muncii: Obligatia patronilor de a nu scadea salariile nu va fi introdusa in Codul fiscal. Sindicalistii sa invete matematica

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 15:50
1169 citiri

Guvernul nu va introduce in Codul fiscal nicio prevedere care sa-i oblige pe patroni sa nu scada salariile nete, dupa ce plata contributiilor va trece de la angajator la angajat, spune ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Potrivit ministrului Muncii, acest lucru nu va fi necesar, pentru ca reprezentantii patronatelor dau asigurari ca actualul nivel al salariilor va fi mentinut, informeaza Digi24.

Totodata, intrebata ce parere are despre declaratiile sindicalistilor potrivit carora salariile nete vor scadea de la 1 ianuarie, Olguta Vasilescu a spus ca acestia ar trebui sa invete matematica, potrivit Antena3.

"Sindicalistii sa invete matematica (...) Cred ca am explicat de o mie de ori ca brutul devine cheltuiala totala a angajatorului, dupa cum ati vazut ca se intampla prin HG care este data pentru salariul minim pe economie, pentru ca brutul, conform programului de guvernare, trebuia sa fie 1.550 de lei, dar este 1.900 tocmai pentru ca se transforma cheltuiala totala a angajatorului in noul brut", a declarat, miercuri, la Parlament, ministrul Muncii.

De asemenea, ea a precizat ca la intalnirea din Consiliul Tripartit, cu liderii sindicatelor si cu patronatele, reprezentantii patronatelor au spus ca nu intentioneaza sa scada salariile si l-a acuzat pe presedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, ca interpreteaza vorbele reprezentantilor Guvrenului si patronatelor.

"De altfel, vreau sa va spun ca ieri (marti, n.red.) am avut intalnire cu Consiliul Tripartit la care au participat si toti liderii de confederatii nationale si patronatele. Domnul Hossu, cum face dumnealui de fiecare data, interpreteaza vorbele noastre. Asa le-a interpretat ieri si pe cele ale reprezentantilor patronatelor.

In momentul in care premierul i-a intrebat cu subiect si predicat, ca sa nu mai fie niciun fel de discutie, pe reprezentantii patronatelor daca au de gand sa scada salariile din mediul economic, toti au spus ca nici gand de asa ceva, cu atat mai mult cu cat prevederile noului Cod Fiscal aduc foarte multe facilitati mediului de afaceri", a mai spus ministrul Muncii, citat de News.ro.

Olguta Vasilescu a subliniat ca nu vor scadea salariile, nici cele de la privat, unde salariul net creste cu 7,1 la suta.

"De altfel, va rog sa coroborati toate aceste cresteri pe care noi le facem in zona salariului minim, dar nu numai, pentru ca automat cheltuiala totala a angajatoului, devenind salariu brut, se vor raporta si la celelalte salarii, cu deducerile pe car ...citeste mai departe despre "Ministrul Muncii: Obligatia patronilor de a nu scadea salariile nu va fi introdusa in Codul fiscal. Sindicalistii sa invete matematica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contributii angajator angajat, #scadere salarii contributii , #Stiri Administratie