Ministrul Sanatatii, despre coruptia din sistem: De cele mai multe ori este vorba de pupatul inelului

Vineri, 15 Iulie 2016, ora 09:37
843 citiri
Ministrul Sanatatii, despre coruptia din sistem: De cele mai multe ori este vorba de pupatul inelului
Foto: Digi 24

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a vorbit, joi seara, despre coruptia din sistemul de sanatate, explicand ca investitiile nu merg acolo unde este nevoie, ci se fac pe relatii de prietenie.

"Investitiile ar trebui sa plece de la nevoi. Ar trebui sa stim care sunt nevoile. Dupa care ar trebui sa avem un mecanism de prioritizare a investitiilor. Ei bine, in momentul acesta nu exista nimic care sa semene macar cu un mecanism de prioritizare. Este totul in pixul ministrului. Este rau. Pe termen mediu si lung nu poate fi decat rau. Atunci cand nu exista niciun mecanism de control, de prioritizare a investitiilor, daca nu e nicio strategie sau interes, atunci merg catre multe spitale.

Daca cineva are un interes sau prietenie, atunci multi bani merg catre un anumit spital si se cumpara echipamente scumpe, de exemplu. Nu exista niciun fel de viziune integrata. Ce vreau sa spun cu asta. Managerii solicita un medicament mai scump, mai ieftin. Sa zicem ca este un medicament foarte ...citeste mai departe despre "Ministrul Sanatatii, despre coruptia din sistem: De cele mai multe ori este vorba de pupatul inelului" pe Ziare.com

#Ministrul Sanatatii coruptie sistem, #Vlad Voiculescu sistem sanatate , #Stiri Administratie