VIDEO Minunile din Caracal, promovate printr-un centru de informare turistica

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 12:52
14902 citiri
VIDEO Minunile din Caracal, promovate printr-un centru de informare turistica

Caracalul a mai savarsit o minune. Micul orasel din sudul judetului Olt, care a iesit din anonimat datorita miturilor urbane, va avea acum propriul centru de informare turistica, platit tocmai de Uniunea Europeana.

Spatiul va fi amplasat "la vedere", in piata centrala a orasului, intre primarie si parcul din vecinatate. In urma proiectului de 530.000 de lei, vizitatorii vor putea obtine informatii despre obiectivele turistice din Caracal si din judetul Olt, cu ajutorul unor materiale tiparite sau utilizand computere conectate la Internet.

"Avem obiective pe care sa le promovam. Sunt 131 de cladiri monument istoric, dintre care sase sunt acum in diferite stadii de reabilitare. Alte obiective au fost reabilitate in anii anteriori, cum este Teatrul National. Dorim sa prezentam puncte de interes din Caracal dar si din judet si din tara. Sunt convins ca in 2014 acest centru va fi amenajat si va fi functional", a conchis primarul orasului Eduard Ciocazanu.

Desi sunt putini cei care stiu de existenta casei lui Iancu Jianu din Caracal sau de valoarea Teatrului National din localitate, Caracalul este un oras cu brand puternic, care se datoreaza mai curand legendelor urbane.

Pe Youtube, orasul Caracal "suporta" abordari speciale

Daca ceasul cu cifre romane din gara Caracal care indica ora "IIII" exista si astazi, celelalte povesti despre "minunile" din acest oras au fost infirmate de-alungul timpului de edili. Chiar si asa, oamenii inca mai vorbesc despre macaraua blocata intre blocurile in constructie, care a fost demontata si scoasa cu elicopterul sau despre stalpii uitati in mijlocul soselelor.

"Minuni" din orasul Caracal

Despre Cimitirul Eroilor din Razboiul de Independenta se spune ca a fost amplasat, initial, pe strada Invierii, numele strazii urmand sa fie schimbat, ca sa se repare gafa, exact ca in cazul inchisorii de pe strada Libertatii. De asemenea, carcotasii isi amintesc ca in Caracal a luat foc sediul pompierilor sau ca hotii de fier vechi au furat portile unei sectii de politie.

In final, toate aceste povesti, mai mult sau mai putin adevarate, au adus renume national micului oras din sudul judetului Olt, care este amintit de fiecare data cand o "minune" specifica se intampla prin tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#minuni Caracal, #promovare turistica Caracal, #mituri Caracal, #poze Caracal , #Stiri Administratie