Mircea Cartarescu: Avem si azi aceeasi forma de lupta anti-sistem. Politica "culturala" a sarmalutelor a fost abolita Interviu (II)

Joi, 25 Decembrie 2014, ora 12:00
947 citiri
Mircea Cartarescu: Avem si azi aceeasi forma de lupta anti-sistem. Politica "culturala" a sarmalutelor a fost abolita Interviu (II)
Foto: Arhiva (Vocea Transilvaniei)

Oricat de diferite ar fi, comunismul si consumismul sunt sisteme impotriva individului si-a libertatii lui interioare. Avem si azi aceeasi forma activa de lupta anti-sistem: cultura, literatura, arta adevarate, afirma scriitorul Mircea Cartarescu.

Consumismul nu se reduce la frigidere, haine de firma si gadgeturi electronice. Nenumarate produse culturale sunt si ele adaptate hiperdemocratizarii societatii de azi, atrage atentia Mircea Cartarescu.

Scriitor, dar si profesor universitar, Mircea Cartarescu s-a referit la evolutia tinerilor in ultimii 20 de ani, dar si la emigrarea romanilor in strainatate, "cel mai important fenomen de dupa decembrie 1989. Zidari, faiantari, zugravi, bone, femei de serviciu si cameriste - nu s-a gasit inca scriitorul care sa descrie aceasta saga impunatoare si trista. Au invatat ce-nseamna sa fii cetatean, care iti sunt drepturile si indatoririle. Nu am destule cuvinte ca sa-mi arat respectul si admiratia pentru acesti oameni care au schimbat fata ...citeste mai departe despre "Mircea Cartarescu: Avem si azi aceeasi forma de lupta anti-sistem. Politica "culturala" a sarmalutelor a fost abolita Interviu (II)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mircea Cartarescu carti, #emigratie romaneasca , #Stiri Administratie