Miscare neasteptata a regelui Mihai: I-a retras nepotului sau Nicolae titlul de principe

Luni, 10 August 2015, ora 16:17
1392 citiri
Miscare neasteptata a regelui Mihai: I-a retras nepotului sau Nicolae titlul de principe
Foto: Facebook/Principele Nicolae al Romaniei

Regele Mihai al Romaniei a decis sa ii retraga nepotului sau Nicolae, fiul principesei Elena, titlul de principe si calificativul de "Alteta Regala".

Regele a semnat un document in acest sens pe data de 1 august 2015, informeaza Casa Regala intr-un comunicat, transmis presei luni.

"In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi", se mentioneaza in documentul citat.

Reprezentantii familiei regale ofera si o explicatie pentru gestul regelui Mihai, care isi doreste ca Romania sa fie condusa in viitor "sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".

"In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai ...citeste mai departe despre "Miscare neasteptata a regelui Mihai: I-a retras nepotului sau Nicolae titlul de principe" pe Ziare.com

#principe Nicolae retras titlu, #rege Mihai retras titlu Nicolae , #Stiri Administratie