Misterul cursurilor de contabilitate facute de Dragnea la o universitate fantoma din Alexandria

Vineri, 06 Iulie 2018, ora 08:10
1168 citiri
Misterul cursurilor de contabilitate facute de Dragnea la o universitate fantoma din Alexandria
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Judecatoria Sectorului 4 a respins la finalul anului trecut o cerere facuta de procurori de anulare a zeci de acte scolare, foi matricole, adeverinte, atestate sau diplome, emise de doua universitati din Alexandria (Teleorman) . Printre aceste documente se afla si situatia scolara emisa pe numele liderului PSD, Liviu Dragnea.

Solicitarea procurorilor de la Sectorul 4 a fost facuta intr-un dosar care-l viza pe fostul rector al universitatilor "Alexandru Ghica" si Europa Ecor, Mina-Silviu Dobronauteanu. Profesorul a fost condamnat intr-un caz care a zguduit puternic lumea universitara in 2011.

Era vorba de aproximativ 15.000 de acte falsificate si sute de licentiati care si-au cumparat diplomele. Printre cei care au obtinut astfel de diplome se numara mai multi inalti functionari, primari, ofiteri de politie sau politicieni din Teleorman.

Solicitarea procurorilor

Dupa terminarea procesului penal, Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 a cerut instantei anularea a sute de acte care au fost gasite la percheziitii la sediul celor doua universitati.

Era vorba de acte privind aproximativ 200 de persoane.

Printre documentele pentru care se solicita desfiintarea se afla si "Situatia scolara" din anul 1999, ce poarta antetul "Fundatia Ergonom 79 - Universitatea Alexandru Ghica - Facultatea de Contabilitate si Infomatica de Gestiune - Forma de invatamant - Zi, pe numele Dragnea Liviu Nicolae".

Foto: Solicitarea Parchetului Judecatoriei Sectorului 4

In 1999, Dragnea era prefect al judetului Teleorman, functie pe care a ocupat-o in perioada 1996-2000.

Potrivit CV-ului oficial, Dragnea a absolvit in 1987 Institutul Politehnic, Bucuresti - Facultatea de Transporturi.

In 1997 el a finalizat un curs intensiv la Scoala Superioara de Administratie Publica a Ministerului de Interne din Italia, iar in 2001 un curs postuniversitar, Managementul administratiei publice locale, la Academia de Studii Economice - Bucuresti.

Cererea, respinsa

Procesul deschis de procurori, avand ca obiect "desfiintare inscrisuri" a demarat in iunie 2017, la Judecatoria Sectorului 4.

In timpul judecarii acestei cauze, in august 2017, fostul rector Mina-Silviu Dobronauteanu s-a eliberat conditionat din penitenciar. El a cerut judecarea in lipsa a acestei cauze.

Dupa patru termene de judecata, judecatorii au respins solicitarea procurorilor, ca fiind prematur introdusa. Motivul: decizia de clasare a acuzatiilor si de desfiintare a acestor inscrisuri nu a fost com ...citeste mai departe despre "Misterul cursurilor de contabilitate facute de Dragnea la o universitate fantoma din Alexandria" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea Alexandru Ghica, #Liviu Dragnea procuroril, #Liviu Dragnea judecatori, #Liviu Dragnea magistrati , #Stiri Administratie