Mita da dependenta ca drogurile. E tratabila in 12 pasi - Profilul celui care ia spaga

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 07:07
938 citiri
Mita da dependenta ca drogurile. E tratabila in 12 pasi - Profilul celui care ia spaga
Foto: Arhiva/Ziare.com

In contextul in care din ce in ce mai multe si mai importante persoane ajung in vizorul DNA pentru luare de mita, am stat de vorba cu doi psihoterapeuti, pentru a afla daca exista un tipar al omului "predispus" sa primeasca astfel de "atentii", adesea constand in sume cu multe zerouri.

Ajungi sa-ti pui, pe buna dreptate, astfel de intrebari, cand vezi ca, in ciuda actiunilor DNA, descrise cu lux de amanunte la TV, se gasesc inca oameni cu functii importante care sa ceara si sa ceara si sa ia cu nonsalanta spaga.

Potrivit psihoterapeutului Jeni Chiriac, "nu se poate face un profil al persoanelor care iau mita". Aceasta a explicat pentru Ziare.com ca "nimeni nu se naste primitor de mita, insa putem vorbi de un posibil comportament invatat sau cultivat prin puterea exemplului.

Este necesar sa intelegem semnificatia expresiei 'prin puterea exemplului' si sa ne asumam consecintele unor exemple care din contra-exemplu se pot transforma in exemple 'demne de urmat'".

Pot exista ...citeste mai departe despre "Mita da dependenta ca drogurile. E tratabila in 12 pasi - Profilul celui care ia spaga" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profil spagar psiholog, #mita spaga dependenta psiholog, #Jeni Chiriac dependenta mita, #Iulia Florea spaga mita, #oameni functii spaga mita , #Stiri Administratie