Mita la stat. Un comisar de la Garda Financiara a trecut de partea cealalta

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 08:42
1322 citiri
Mita la stat. Un comisar de la Garda Financiara a trecut de partea cealalta

Procurorii DIICOT si politistii de la crima organizata din Craiova au efectuat miercuri 24 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Mehedinti, Dolj si Olt, pentru prinderea membrilor unei grupari specializata in evaziune fiscala si spalare de bani, activitatea gruparii fiind sprijinita de un comisar sef al Garzii Financiare Mehedinti si un director executiv in cadrul DGFP Mehedinti.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale, utilizand mai multe societati comerciale, controlate direct sau prin persoane interpuse, prin inregistrarea in evidentele contabile a unor facturi fiscale aferente unor operatiuni comerciale fictive, in cuantum de peste 29 milioane lei, pentru care au dedus in mod ilegal TVA si au diminuat impozitul pe profit.

Activitatea infractionala a fost sprijinita de catre un comisar sef din cadrul Garzii Financiare Mehedinti si un director executiv in cadrul DGFP Mehedinti.

Prejudiciul cauzat prin eludarea platii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat depaseste suma de 2,2 milioane euro.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 21 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul SCCO Mehedinti si SCCO Olt.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI - Directia Judeteana de Informatii Mehedinti si Directia Judeteana de Informatii Timis.

#comisar Garda Financiara mita, #coruptie Garda Financiara, #coruptie romania , #Stiri Administratie