Monitorul Oficial, o institutie la ordinele Guvernului PSD: Se ramane peste program, ori de cate ori este necesar

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 19:18
5577 citiri
Monitorul Oficial, o institutie la ordinele Guvernului PSD: Se ramane peste program, ori de cate ori este necesar
Foto: Monitorul Oficial

O Romanie intreaga s-a intrebat, marti noaptea, de cand lucreaza Monitorul Oficial (MO) seara tarziu, chiar aproape de miezul noptii, din moment ce la scurt timp dupa anuntul ca ordonanta Iordache a fost adoptata, aceasta a si fost publicata in Monitorul Oficial. Si iata ca avem raspunsul.

La solicitarea Ziare.com, directorul general al Regiei Autonome "Monitorului Oficial", Adriana Costescu, ne-a comunicat ca "orele peste programul de lucru sau orele de noapte se desfasoara ori de cate ori este necesar, potrivit legislatiei in vigoare".

Cat despre momentul in care ordonanta pe Justitie a ajuns la MO, acesta a fost la exact 23.58. "In ceea ce priveste publicarea actelor normative in Monitorul Oficial al Romaniei, acesta se face potrivit Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Ordinului nr. 591/2012 privind procedurile publicarii, republicarii si rectificarii, precum si ale publicarii in numere speciale, cu tiraj limitat, a actelor in Monitorul Oficial al Romaniei. Actul normativ la care faceti referire a fost primit in vederea publicarii in data de 31.01.2017, ora 23.58".

Mentionam ca reprezentantii MO nu au vrut sa spuna cine a cerut angajatilor Regiei sa ramana la munca peste orele de program si nici ce li s-a cerut acestora exact.

De asemenea, oficialii institutiei de stat nu au comunicat direct, ci doar prin email, iar la telefonul institutiei nu a mai raspuns nimeni dupa ora 16.00. Disponibilitatea la program scurt sau prelungit se pare ca nu e pentru oricine.

Fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a declarat, miercuri, ca ordonanta de modificare a Codului Penal adoptata noaptea trecuta de Guvernul Grindeanu este "primul pas catre instaurarea unei dictaturi a faradelegii", iar procurorul general ar trebui sa ancheteze modul in care a fost initiata si adoptata.

"In nume personal, cer procurorului general sa ancheteze imprejurarile in care a fost emisa aceasta ordonanta de urgenta. Ea n-a iesit din senin, cineva a scris-o, a gandit-o. Pititi, s-au ascuns de ochii lumii ca sa emita un act al faradelegii. Trebuie sa aflam tot: cine a cerut-o, cine a planuit-o, cine a redactat-o. Sa se lamureasca daca s-a incalcat legea penala, daca s-au favorizat in mod deliberat oameni", a declarat deputatul PNL.

Amintim ca anuntul privind adoptarea ordonantei de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni a fost facut putin dupa ora ...citeste mai departe despre "Monitorul Oficial, o institutie la ordinele Guvernului PSD: Se ramane peste program, ori de cate ori este necesar" pe Ziare.com

#Monitor Oficial publicat noaptea OUG, #ora text ordonanta ajuns Monitorul Oficial, #Ordonanta Iorache Monitor Oficial , #Stiri Administratie