Morala Microsoft: Poftiti la spovendanie si scapati mai ieftin!

Sambata, 26 Martie 2016, ora 11:51
1159 citiri
Morala Microsoft: Poftiti la spovendanie si scapati mai ieftin!

Vad o mare nemultumire provocata de pedepsele, deocamdata nedefinitive, pronuntate de judecatori in dosarul Microsoft, cuprinse intre 1 an si 6 luni cu suspendare si 3 ani cu executare.

Cu asemenea pedepse combatem noi coruptia? Raspunsul o sa vi se para paradoxal: da, si asa!

Pedepsele par intr-adevar foarte mici, dar putini dintre nemultumiti iau in calcul doua aspecte procedurale foarte importante atunci cand a fost stabilita sentinta.

In primul rand, aproape toti inculpatii si-au recunoscut vina si au optat pentru procedura simplificata. Beneficiul pentru aceasta strategie este reducerea din start a pedepsei cu o treime.

In plus, din cate se stie, cei cu pedepsele cele mai mici au facut denunturi consistente care au stat la baza altor dosare importante. Cunoastem de exemplu ca Dorin Cocos a fost un "scriitor" extrem de prolific la intalnirile cu procurorii, iar un efect al operei sale este de exemplu dosarul ANRP 1.

Gheorghe Stefan Pinalti s-a spovedit cel mai tarziu ...citeste mai departe despre "Morala Microsoft: Poftiti la spovendanie si scapati mai ieftin!" pe Ziare.com

#sentinte dosar Microsoft, #bani recuperati Cocos licente Microsoft, #denunturi dosar Microsoft DNA , #Stiri Administratie