Motivele pentru care multi turisti care merg pe litoral evita Aeroportul Constanta

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 11:53
979 citiri
Motivele pentru care multi turisti care merg pe litoral evita Aeroportul Constanta
Foto: Arhiva Pixabay

Aeroportul din Constanta, care ar trebui sa atraga turisti romani si straini in lunile de vara, se lauda cu putin peste 100.000 de pasageri intr-un an. Asta in timp ce un aeroport similar din Bulgaria atinge acest numar in mai putin de o luna.

"S.N. Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta S.A. a incheiat activitatea din 2017 inregistrand rezultate superioare fata de anul 2016. In aceste conditii, societatea a inregistrat in perioada ianuarie - decembrie 2017 un trafic total, comercial si necomercial, de 135.742 de pasageri, in crestere cu 18% fata de anul 2016", arata datele oficiale prezentate la inceputul acestui an de reprezentantii societatii.

Aceasta in conditiile in care alte aeroporturi asemanatoare, aflate in orase similare Constantei, ating aceasta cifra in mai putin de o luna. Cum ar fi aeroportul din Burgas, un oras similar, din toate punctele de vedere, Constantei. Dar al carui aeroport se asteapta ca pana la sfarsitul acestui an sa atinga un trafic de pasageri de 3 milioane de pasageri, dupa cum au precizat reprezentantii acestuia.

In plus, reprezentantii aeroportului bulgaresc au anuntat si ca intentioneaza ca pana in 2020 sa extinda aeroportul.

Sute de mii dintre pasagerii care ajung pe aeroportul bulgaresc sunt straini, fiind asigurate curse regulate, zilnice, in Rusia, Germania, Marea Britanie si Polonia. Numai anul acesta opt companii aeriene - Ryanair, Aeroflot, Dart Airlines, Ryanair Sun, Blue Bird Airways, SкyEurope Airlines Hungary, Lufthansa si El Al Israel Airlines Ltd - au inceput sa opereze pe aeroportul bulgaresc, cu 14 noi destinatii, in Germania, Italia, Ucraina, Olanda, Polonia, Franta, Suedia, Finlanda, Liban, si Iran.

Situatia aeroportului constantean

In replica, potrivit datelor statistice pentru anul trecut, 127.635 de pasageri au tranzitat aeroportul constantean, rezultati din curse facute in regim regulat, charter si aviatie generala. Conform reprezentantilor institutiei, 2017 a fost al treilea an consecutiv in care traficul comercial de pasageri creste cu peste 25 de procente, o crestere similara fiind asteptata si pentru acest an.

Deci de cel putin 10-20 ori mai multi pasageri merg in orasul bulgaresc, aflat la o distanta de nici 300 kilometri. Raportul fiind mult mai mare in ceea ce priveste numarul de turisti straini care tranziteaza cele doua aeroporturi, pentru ca pe aeroportul de pe malul romanesc al Marii Negre ajung, in general, "navetisti" - adica romanii care lucreaza sau l ...citeste mai departe despre "Motivele pentru care multi turisti care merg pe litoral evita Aeroportul Constanta" pe Ziare.com

#aeroport Constanta turisti , #Stiri Administratie