Motivele pentru care un caz Snowden nu ar fi posibil in Romania, dezvaluite de seful SIE

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 10:17
1374 citiri
Motivele pentru care un caz Snowden nu ar fi posibil in Romania, dezvaluite de seful SIE

Teodor Melescanu, directorul Serviciului de Informatii Externe, este de parere ca este imposibila aparitia unui caz "Snowden" de scurgere masiva de informatii in serviciul pe care il conduce.

Pentru Melescanu nu este surprinzator ca Angela Merkel a fost interceptata si nu exclude varianta ca oficiali romani sa fi fost interceptati, daca au vorbit de pe telefoane mobile obisnuite in strainatate. Declaratiile au fost facute joi seara, la Digi24.

Melescanu spune ca tot ceea ce s-a intamplat incepand de la cazul Snowden dovedeste ca orice persoana este vulnerabila, oricat de sofisticate ar fi mijloacele tehnice folosite.

"Problema mare cu NSA este ca pe langa partea tehnica pe care au dezvoltat-o foarte bine, va fi nevoie si de masuri care sa asigure, intr-adevar, ca oamenii care au acces la ele prezinta garantiile necesare pentru a nu crea asemenea situatii. Ar trebui sa lucreze serios la resursele umane. Nimeni nu e atat de infantil incat sa-si inchipuie ca nu se ...citeste mai departe despre "Motivele pentru care un caz Snowden nu ar fi posibil in Romania, dezvaluite de seful SIE" pe Ziare.com

#Teodor Melescanu ascultare SIE, #Melescanu SIE interceptari , #Stiri Administratie