Mutarea armelor nucleare in Romania: Un deputat cere convocarea comisiei de aparare

Joi, 18 August 2016, ora 17:12
749 citiri
Mutarea armelor nucleare in Romania: Un deputat cere convocarea comisiei de aparare
Foto: Arhiva / Camera Deputatilor

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi, membru al Comisiei pentru aparare, cere intrunirea acestui for pentru a discuta pe tema informatiilor privind mutarea in Romania a unor arme nucleare din Turcia.

Raetchi afirma ca, desi totul pare un "scenariu hollywoodian", situatia poate aduce prejudicii serioase securitatii Romaniei.

"Informatia prezentata de EurActiv.com, potrivit careia Statele Unite ale Americii a inceput mutarea armelor nucleare amplasate in Turcia spre Romania impune o replica ferma din partea tarii noastre, pe toate palierele. Informatiile au fost deja respinse 'cu fermitate' de catre Ministerul Afacerilor Externe, dar in contextul in care propagarea acestora in spatiul public poate avea consecinte grave se impune si un raspuns al Parlamentului pe aceasta tema", sustine deputatul, potrivit unui comunicat de presa PNL.

Raetchi spune ca este nevoie si de experienta si pregatirea profesionala a parlamentarilor din aceasta comisie pentru a "infirma aceasta presupunere ...citeste mai departe despre "Mutarea armelor nucleare in Romania: Un deputat cere convocarea comisiei de aparare" pe Ziare.com

#Raetchi comisie aparare focoase Turcia , #Stiri Administratie