Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Naivitatea ingenua a doamnei primar Firea

Naivitatea ingenua a doamnei primar Firea
In Pasajul Piata Sudului a inceput sa se circule de vineri dimineata pe un singur fir.

Pare mai bine pe un singur fir decat deloc, desi nu cred ca este prevazut acest mod de a circula nici prin proiect si nici prin caietul de sarcini. Ca urmare, se face "dupa ureche".

Miercuri, primarul general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, declara cu o naivitate de invidiat: "avand in vedere ca legislatia nu permite in acest moment sa se realizeze receptii partiale, practic ar fi raspunderea constructorului pentru acest acces la Pasajul Piata Sudului".

Zic cu naivitate, pentru ca nu numai in acest moment, ci niciodata legislatia n-a permis receptii partiale, adica altfel decat asa cum s-a prevazut in documentatie.

Am experienta de o viata in domeniul investitiilor si stiu ca receptia se face riguros dupa caietul de sarcini din proiect. Daca acolo s-a prevazut circulatia pe un fir in prima etapa, asa se receptioneaza. Daca nu s-a prevazut, receptia partiala este exclusa.

Tot naivitate este si felul cum doamna primar general a batut palma cu constructorul, ca acesta sa preia raspunderea pentru accesul in Pasajul Piata Sudului. Raspunderile pentru darea in folosinta a unor lucrari de investitii sunt bine stabilite prin lege si in opinia mea ar fi imposibil sa se paseze de la unul la altul, ad libitum.

Ma indoiesc de asemenea ca, in cazul cand - Doamne fereste! - s-ar produce un accident grav in subteran, de exemplu, prin amplasarea unui indicator de circulatie gresit, doamna primar general s-ar mai eschiva de raspundere, sub petext ca facuse targ cu constructorul sa traga numai el consecintele, incalcand amandoi legea.

Totodata, insa, imi dau seama ca doamna Firea e stransa cu usa.

Pe de o parte, nu stie ce sa le mai spuna bucurestenilor, satui sa tot astepte terminarea pasajului, pe de alta parte, are senzatia ca inghite gogosi din partea constructorului, care amana lucrarea la nesfarsit.

Primul termen de punere in functiune fusese decembrie 2015, anterior mandatului doamnei Firea. Informatiile din presa aratau ca intarzierea de atunci nu s-ar prea datora constructorului. Ca, dupa inceperea lucrarilor, s-au descoperit o serie de conducte de gaze, apa si canalizare, netrecute in planurile de infrastructura, iar devierea acestora a produs intarzieri.

Tot presa relata si greseli ale functionarilor Primariei privind avizarea lucrarilor, motive de noi amanari. Colac peste pupaza, in cele din urma, Primaria n-a mai obtinut finantarea europeana ...citeste mai departe despre "Naivitatea ingenua a doamnei primar Firea" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1879 ori