Negarea genocidului armean nu reprezinta delict - decizie CEDO

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 17:30
1082 citiri
Negarea genocidului armean nu reprezinta delict - decizie CEDO
Foto: Facebook/I Recognize The Armenian Genocide

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit, joi, ca negarea genocidului armean de catre Turcia nu constituie un delict.

Judecatorii CEDO au decis ca Elvetia a incalcat dreptul la libera exprimare al unui politician turc, dupa ce l-a condamnat pentru ca a negat ca masacrarea armenilor de catre Imperiul Otoman din 1915 ar fi fost genocid, scrie Reuters.

Dogu Perincek, liderul formatiunii politice nationaliste Partidul Patriotic, a fost condamnat de catre un tribunal elvetian, dupa ce a vorbit despre uciderea armenilor la mai multe evenimente publice oraganizate in Elvetia in 2005. Toate apelurile lui au fost respinse, asa ca politicianul a depus plangere la CEDO in iunie 2008.

"Nu este o dezbatere istorica sau o disputa legala. Este o aparare a tarii, o lupta pentru independenta", a reactionat Perincek pe pagina sa de Twitter la decizia CEDO.

Judecatorii de la Strasbourg au stabilit ca nu era necesara condamnarea lui Dogu Perincek pentru a proteja drepturile ...citeste mai departe despre "Negarea genocidului armean nu reprezinta delict - decizie CEDO" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CEDO genocid armean, #negare genocid armean , #Stiri Administratie