New York Times avertizeaza: Urmeaza al doilea Razboi Rece

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 10:11
910 citiri

Statele Unite, Rusia si China incearca sa creeze "cu agresivitate" o noua generatie de arme nucleare mai mici, mai distructive si mai precise, iar aceasta cursa a inarmarii ar putea declansa un nou Razboi Rece.

Cei doi autori ai articolului din Now York Times, publicat sambata, in editia online, atrage atentia asupra ultimei serii de tensiuni intre Rusia, China si Statele Unite, privind arsenalul nuclear pe care il dezvolta si pe care l-ar putea folosi pentru a declansa un nou Razboi Rece, pe fondul unor dispute teritoriale, printre altele.

"Statele Unite, Rusia si China urmaresc acum cu agresivitate crearea unei noi generatii de arme nucleare de dimensiuni mai mici si mai putin distructive, ceea ce ameninta cu declansarea unui nou Razboi Rece, prin aceasta cursa a inarmarii. Acesta este, in mare masura, o veche dinamica de joc, dar intr-o forma noua, care prezinta un stat rus in declin economic, un stat chinez in crestere si un parcurs nesigur pentru Statele Unite", se arata in ...citeste mai departe despre "New York Times avertizeaza: Urmeaza al doilea Razboi Rece" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arme nucleare , #Stiri Administratie