Noile Coduri au intrat in vigoare: reglementari noi pentru eutanasie, hartuire, recidiva, arestul la domiciliu

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 09:05
1482 citiri
Noile Coduri au intrat in vigoare: reglementari noi pentru eutanasie, hartuire, recidiva, arestul la domiciliu
Foto: Arhiva

Arestul la domiciliu, introducerea sistemului zilelor-amenda, eliminarea pedepselor pentru minori si acordul de recunoastere a vinovatiei se numara printre modificarile aduse in sistemul judiciar odata cu intrarea in vigoare, la 1 februarie, a noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala.

Una dintre modificarile care vor intra in vigoare de la 1 februarie se refera la faptul ca, desi este in continuare incriminata, eutanasia nu mai este calificata drept omor calificat.

Astfel, conform articolului 190 din noul Cod penal, "uciderea savarsita la cererea explicita, serioasa, constienta si repetata a victimei care suferea de o boala incurabila sau de o infirmitate grava atestata medical, cauzatoare de suferinte permanente si greu de suportat, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani".

Pe de alta parte, urmarirea unei persoane ori apelarea acesteia sau trimiterea de mesaje ce ii cauzeaza o stare de temere constituie infractiunea de hartuire.

O alta modificare a ...citeste mai departe despre "Noile Coduri au intrat in vigoare: reglementari noi pentru eutanasie, hartuire, recidiva, arestul la domiciliu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#noi coduri schimbari, #zile amenda legislatie Romania, #arest domiciliu Romania, #eliminare pedepse minori, #pedeapsa maxima minori, #viata privata protectie legislatie Romania, #noi tipuri judecatori Romania, #harturire sexuala legislatie Romania , #Stiri Administratie