Noile salarii ale bugetarilor: Ce sporuri pot primi si cat e bonusul de doctorat

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 13:30
1043 citiri
Noile salarii ale bugetarilor: Ce sporuri pot primi si cat e bonusul de doctorat
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul de lege referitor la noua salarizare a bugetarilor, elaborat de Guvernul Ciolos, contine si o serie de sporuri pentru anumiti bugetari.

Astfel, cei care isi desfasoara activitatea intre orele 22:00 si 6:00 vor primi spor pentru munca de noapte, in valoare de "25% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie/indemnizatia de incadrare", daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Un alt spor este cel pentru munca suplimentara. Cei care vor lucra peste programul normal de lucru sau in zilele libere sau declarate sarbatoare legala vor fi compensati prin ore libere platite sau, atunci cand nu este posibil, cu un spor de 75% sau 100% din salariu, in functie de anumite conditii precizate in proiectul de lege.

Atentie, insa! Plata muncii se poate face "numai daca efectuarea orelor suplimentare a fost dispusa de seful ierarhic in scris, fara a se depasi 360 de ore anual".

Un alt spor, de 15%, este cel pentru ...citeste mai departe despre "Noile salarii ale bugetarilor: Ce sporuri pot primi si cat e bonusul de doctorat" pe Ziare.com

#sporuri proiect lege salarizare unitara , #Stiri Administratie