Nordul Bucurestiului are 5 bulevarde pe care cetatenii nu au voie sa circule. Primaria a platit pentru ele 3 milioane de euro

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 08:17
977 citiri
Nordul Bucurestiului are 5 bulevarde pe care cetatenii nu au voie sa circule. Primaria a platit pentru ele 3 milioane de euro
Foto: TVR

In zona de nord a Bucurestiului exista cinci bulevarde cu toate utilitatile: trotuare pavate, treceri de pietoni, indicatoare si hidranti. Acestea nu duc insa nicaieri, pentru ca cetatenii nu au voie sa circule pe acolo.

Accesul pe aceste strazi, aflate in una dintre cele mai exclusiviste zone din nordul Capitalei, a fost blocat cu pietre si moloz, informeaza TVR.

Bulevardele au fost construite dupa 2006, pe un teren donat primariei de catre un dezvoltator care a vrut sa construiasca acolo un complex functional - birouri, locuinte, hoteluri si zone de agrement. Proiectul a fost abandonat, iar investitia a devenit inutila.

Cele 5 bulevarde au costat aproape 3 milioane de euro. 65% din bani au fost imprumutati de la Banca Mondiala, iar restul banilor a venit de la bugetul local.

Primaria Capitalei a transmis TVR ca "strazile se afla in continuare in responsabilitatea constructorului, nefiind deschise circulatiei publice".

In ceea ce priveste inchiderea proiectului, primaria afirma ca "a fost solicitat de un audit extern care se afla in derulare."

Banii ar fi putut fi folositi pentru proiecte cu adevarat utile, precum crearea de benzi unice, piste pentru biciclisti sau largirea unor strazi foarte aglomerate, spun specialistii in administratie publica.

Un exemplu ar fi strada Dimitrie Pompeiu, care deserveste zeci de cladiri de birouri unde lucreaza mii de corporatisti dar are o singura banda pe sens si este plina de gropi. ...citeste mai departe despre "Nordul Bucurestiului are 5 bulevarde pe care cetatenii nu au voie sa circule. Primaria a platit pentru ele 3 milioane de euro" pe Ziare.com

#strazi nord Bucuresti, #bulevarde nord Bucuresti , #Stiri Administratie