Nordul Capitalei va fi paralizat joi de protestul taximetristilor suparati pe Uber

Miercuri, 27 Februarie 2019, ora 12:02
999 citiri
Nordul Capitalei va fi paralizat joi de protestul taximetristilor suparati pe Uber
Foto: Arhiva Ziare.com

Traficul rutier va fi restrictionat, joi, pe mai multe strazi din zona Piata Victoriei, in intervalul orar 06:30 - 16:00. Motivul: transportatorii au amenintat ca vor relua, incepand de joi, protestele in fata Guvernului.

Potrivit unui comunicat de presa al Brigazii Rutiere a Capitalei, se vor dispune "masuri specifice din competenta, in sensul restrictionarii temporare a traficului rutier sau atunci cand situatia va impune acest lucru".

Potrivit sursei citate, vor fi instituite urmatoarele restrictii de circulatie:

- Incepand cu ora 06.30, se va restrictiona traficul rutier pe Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona central - mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se circulatia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

- La nevoie, se va restrictiona traficul si pe Str. Paris si breteaua care leaga Bd. Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei;

- Incepand cu ora 06.30, circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre Bd. Aviatorilor si Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Cal. Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzesti si Bd. Lascar Catargiu.

Rute alternative:

- Bd. Aviatorilor - Bd. Beijing - Str. Nicolae Caramfil - Bd. Aerogarii - Sos. Bucuresti-Ploiesti;

- Bd. Ion Mihalache - Bd. Maresal Averescu - Bd. Marasti - Piata Montreal - Sos. Bucuresti-Ploiesti.

De asemenea, Brigada Rutiera le solicita soferilor sa circule cu prudenta si sa respecte semnalele si indicatiile politistilor rutieri aflati in trafic, sa nu opreasca decat in locurile special amenajate si sa isi mentinta calmul, fara sa claxoneze abuziv. Totodata, conducatotii sunt indemnati sa evite pe timpul deplasarilor manifestarile care le pun in pericol siguranta lor, dar si a celor din jur.

"Pietonii au obligatia sa circule numai pe trotuare, sa traverseze strada prin locurile special amenajate si semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, dupa o temeinica asigurare si sa nu stationeze pe partea carosabila", mai transmite Brigada Rutiera.

Precizam ca joi este anuntat un protest in Piata Victoriei. Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.) a anuntat ca va relua protestele de strada, joi, daca Guvernul nu va promova ordonanta de urgenta ...citeste mai departe despre "Nordul Capitalei va fi paralizat joi de protestul taximetristilor suparati pe Uber" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest taximetristi Piata Victoriei, #trafic restrictionat Piata Victoriei , #Stiri Administratie