Nou dosar de abuz in serviciu pentru Nicusor Constantinescu: Bugetul judetului Constanta, pagubit cu aproape 22 milioane de lei

Joi, 03 August 2017, ora 18:38
847 citiri

DNA Constanta l-a pus sub invinuire pe fostul presedinte al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, in prezent incarcerat, pentru abuz in serviciu si complicitate la evaziune fiscala.

In acelasi dosar sunt cercetati, pentru complicitate la abuz in serviciu, Gheorghe Darie, la data faptelor vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, si Mariana Belu, secretar al judetului la momentul presupuselor fapte.

De asemenea, Adrian Gambuteanu, fost director al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, este acuzat de evaziune fiscala, iar institutia pe care o conducea, in calitate de persoana juridica, este cercetata penal tot pentru evaziune.

Procurorii il acuza pe Nicusor Constantinescu ca in 2013, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a incalcat legea contribuind la adoptarea unei hotarari care "a stat la baza acordarii unor subventii catre Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, sub pretextul acoperirii deficitelor regiei, desi aceasta inregistrase profit".

"In acest fel a fost provocata o paguba de 21.977.096 lei la bugetul judetului Constanta si s-au obtinut foloase necuvenite pentru R.A.J.D.P. Constanta", transmite DNA intr-un comunicat de presa.

Procurorii sustin ca Nicusor Constantinescu ar fi fost ajutat de vicepresedintele CJ, care ar fi initiat proiectul, si de secretarul judetului, care ar fi avizat legalitatea hotararii de consiliu.

"Subventiile acordate R.A.J.D.P. de catre Consiliul Judetean Constanta au reprezentat in realitate plati pentru lucrari pe care regia le facuse in beneficiul autoritatii locale, dar pentru care nu emisese facturi", precizeaza DNA.

Fostul sef al CJ Constanta a fost condamnat intr-un alt dosar, cel al Centrului Militar Zonal, pe 29 iunie 2016, la cinci ani de inchisoare cu executare. El a fost gasit vinovat de abuz in serviciu pentru ca nu a asigurat finantarea Centrului.

Constantinescu a mai fost condamnat, recent, la trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care a fost judecat alaturi de Radu Mazare si alti functionari, pentru ca ar fi atribuit nelegal terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicandu-se la 114 milioane de euro. ...citeste mai departe despre "Nou dosar de abuz in serviciu pentru Nicusor Constantinescu: Bugetul judetului Constanta, pagubit cu aproape 22 milioane de lei" pe Ziare.com

#dosar DNA Nicusor Constantinescu , #Stiri Administratie