Noua strategie a lui Liviu Dragnea din dosarul "bani de la copii": contesta completul care l-a condamnat la 3 ani si 6 luni

Marti, 19 Martie 2019, ora 18:30
712 citiri

Liderul PSD, Liviu Dragnea, cere completului de 5 judecatori de la Inalta Curte sa desfiinteze sentinta de condamnare la 3 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu, deoarece ar fi fost condamnat de un complet de 3 judecatori obisnuit, si nu de un complet specializat in fapte de coruptie.

Cererea lui Dragnea: Este un caz de nulitate absoluta, deoarece este vorba de o compunere nelegala a completului care a dat decizia in faza de fond, cerem desfiintarea sentintei si trimiterea cazului la rejudecare. Aceasta exceptie nu a fost ridicata in faza de fond a dosarului!

Solicitarea a fost facuta, luni dupa-masa, la finalul audierilor din dosarul Angajarilor fictive la Directia Copilului Teleorman, de catre cei doi avocati ai lui Liviu Dragnea, Marian Nazat si Flavia Teodosiu. Asta in timp ce liderul PSD era internat in spital, dupa ce a acuzat probleme medicale.

Aceeasi solicitare a facut-o si avocatul Toni Neacsu, pentru un alt inculpat din dosar, Olguta Sefu. Toni Neacsu a aparat-o in faza de fond pe Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea.

Exceptia ridicata de avocatii lui Dragnea a fost depusa la Inalta Curte ca motiv de apel si urmeaza sa se ia in discutie la urmatorul termen, cel din 15 aprilie.

"Cum ajungem la CCR?"

Pe modelul completurilor de 5 judecatori, s-ar putea forta sesizarea Curtii Constitutionale. De altfel, Toni Neacsu scrie in acest sens pe Facebook: Cum ajungem la CCR, asta e intrebarea?

Foto: Facebook/Toni Neacsu

Intr-o alta postare, avocatul explica pozitia sa.

"Prin Decizia 685/2018, CCR a sanctionat deja ICCJ pentru nerespectarea legii in ce priveste modul de constituire a completelor de 5 judecatori.

Ramane de vazut ce se va intampla cu nerespectarea legii in ce priveste infiintarea completelor specializate pentru judecarea cauzelor de coruptie si judecarea cauzelor in fond de catre completele de 3 judecatori cu nerespectarea principiului legal al specializarii", scrie Neacsu.

Solicitarea lui Dragnea

Potrivit documentului consultat de Ziare.com, Dragnea solicita acest lucru in baza unor articole din Legea 78/2000 pentru prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie (articolul 29) si din Legea 304/2004 de organizare judiciara (articolul 35, alineatul 2 si articolul 36, alineatul 3).

"Pentru judecarea in prima instanta a infractiunilor p ...citeste mai departe despre "Noua strategie a lui Liviu Dragnea din dosarul "bani de la copii": contesta completul care l-a condamnat la 3 ani si 6 luni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea contesta, #Dragnea complet, #Dragnea coruptie, #Dragnea Inalta Curte , #Stiri Administratie