Noul Cod Penal, modificat prin OUG? O singura intrebare, multe raspunsuri

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 18:22
1857 citiri
Noul Cod Penal, modificat prin OUG? O singura intrebare, multe raspunsuri
Foto: victorponta.ro

Modificarile aduse Codurilor Penal si de Procedura Penala au intrat in vigoare sambata. Ele contin prevederi care au declansat polemici dure intre tabara politica si specialistii in Drept.

Acestia din urma sustin efectele juridice produse de noile coduri nu au fost bine calculate si ca astfel se va ajunge ca procurorii sa fie obligati sa anunte suspectii ca urmeaza sa fie interceptati sau ca tortionarii sa scape de urmarirea penala.

Insa mingea care a fost pasata cel mai mult intre tabere a fost adoptarea de catre Guvern a unei ordonante de urgenta care sa corecteze aceste chestiuni.

Pana la ora 24.00, vineri, guvernul nu a emis nicio OUG care sa amane intrarea in vigoare a Codurilor. Sambata, acestea au devenit efective si obligatorii si au inceput sa produca efecte, existand numeroase cereri de la detinuti sa li se micsoreze pedeapsa sau sa fie eliberati din inchisoare.

Pe siteul Ministerului de Justitie a fost publicat, insa, un proiect de OUG privind unele modificari ...citeste mai departe despre "Noul Cod Penal, modificat prin OUG? O singura intrebare, multe raspunsuri" pe Ziare.com

#Victor ponta Cod Penal modificari, #Ponta OUG Coduri contradictii, #Ponta coduri procurori interceptari , #Stiri Administratie