34 de copii nascuti la Maternitatea Giulesti sunt infectati cu stafilococ auriu. Noi detalii de la ministrul Sanatatii

Luni, 10 Decembrie 2018, ora 13:42
1173 citiri
34 de copii nascuti la Maternitatea Giulesti sunt infectati cu stafilococ auriu. Noi detalii de la ministrul Sanatatii
Foto: Facebook/Sorina Pintea

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a confirmat, luni, ca au aparut noi cazuri de bebelusi infectati cu stafilococ auriu, numarul total ajungand la 34.

"Sunt 34 de cazuri confirmate", a spus ministrul Pintea.

Aceasta a vorbit despre controlul de la Maternitatea Giulesti, care va ramane inchisa cel putin pana joi. Ministrul a transmis ca Directia de Sanatate Publica va lua decizia finala si va stabili daca va continua sistarea internarilor.

Sorina Pintea spera ca personalul medical si-a invatat lectia si va avea mai multa grija.

Ministrul a transmis ca au loc controale si la celelalte maternitati din Capitala.

"Rezultalele preliminare sunt clare. Nu sunt probleme in alte maternatati. Anul viitor vom face si in tara", a punctat Pintea.

Citeste si Sorina Pintea: Este foarte greu sa faci cezariene pe banda rulanta si sa mentii igiena in sala de operatii

Ministrul sustine in continuare ca o cauza a infectiilor din spitale sunt operatiile de cezariana, deoarece acestea ingreuneaza activitatea de mentinere a igienei in salile de operatie.

"Imi mentin afirmatia ca si aceasta poate fi o cauza. Numarul mare de cezariene. Nu exista timpul pentru a face curatenie ca la carte", a punctat ministrul.

Vezi si:

Directorul de la Giulesti zugraveste: Mor si oamenii. Si bacteriile mor. Daca in 10 zile nu dam drumul, Bucurestiul explodeazaDoru Pana (Maternitatea Giulesti), despre bebelusii cu stafilococ auriu: Parintii sa caute dreptatea cand exista ceva clarFirea, despre bebelusii infectati cu stafilococ auriu: Situatia nu e asa dramatica ...citeste mai departe despre "34 de copii nascuti la Maternitatea Giulesti sunt infectati cu stafilococ auriu. Noi detalii de la ministrul Sanatatii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pintea bebelusi stafilococ auriu, #Giulesti bebelusi stafilococ auriu, #bebelusi stafilococ auriu , #Stiri Administratie