Numarul bolnavilor de rujeola creste alarmant. 46 de cazuri in doar 5 zile, numarul total se apropie de 10.000

Sambata, 25 Noiembrie 2017, ora 07:46
950 citiri
Numarul bolnavilor de rujeola creste alarmant. 46 de cazuri in doar 5 zile, numarul total se apropie de 10.000
Foto: Arhiva Ziare.com

Patruzeci si sase de cazuri noi de rujeola intregistrate in Romania in cinci zile. Numarul imbolnavirilor a ajuns la 9.946

Patruzeci si sase de cazuri noi de rujeola s-au inregistrat in ultimele cinci zile in Romania, numarul total de imbolnaviri ajungand la 9.946. Peste 9.500 dintre cazuri au aparut la persoane nevaccinate, cele mai multe provenind din grupa de varsta 1-4 ani.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), in perioada 20 - 24 noiembrie, au fost raportate inca 46 de cazuri noi de rujeola, in sapte judete.

Cele mai multe, respectiv 12, s-au inregistrat in Bucuresti, noua in Brasov, cate sapte in Calarasi, Ialomita si Mures si cate doua in Bacau si Galati.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania este 9.946, din care 36 de decese.

Cele mai multe cazuri, respectiv 9.538, au aparut la persoane care nu au fost vaccinate nici macar cu o doza de vaccin. 3.720 dintre acesti bolnavi provin din grupa de varsta 1.4 ani. Rujeola a aparut si la copii cu varsta sub un an, fiind vorba despre 1.897 de cazuri.

S-au inregistrat cazuri de rujeola in 41 de judete, Tulcea fiind singurul judet fara niciun caz. Peste o mie de cazuri s-au inregistrat in judetele Timis, Arad si Caras-Severin.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortala. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania, 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii.

Dupa rujeola, Romania e amenintata de o epidemie de rubeola. Medicii recomanda vaccinareaEl Pais: Romania se confrunta cu cea mai mare epidemie de rujeola din UE din ultimele decenii ...citeste mai departe despre "Numarul bolnavilor de rujeola creste alarmant. 46 de cazuri in doar 5 zile, numarul total se apropie de 10.000" pe Ziare.com

#rujeola cazuri Romania , #Stiri Administratie