LIVE O furtuna puternica a lovit vestul tarii: 5 morti si 27 de raniti (Video)

Duminica, 17 Septembrie 2017, ora 18:28
1170 citiri
LIVE O furtuna puternica a lovit vestul tarii: 5 morti si 27 de raniti (Video)
Foto: Digi 24

Cinci persoane au murit si 27 au fost ranite in urma unei furtuni devastatoare care a lovit vestul tarii.

Doua dintre ele sunt din orasul Timisoara, alte doua din localitatea Buzias din judetul Timis iar a cincea este din Arad.

Ziare.com va tine la curent, in format LIVE TEXT, cu ceea ce se intampla in vestul tarii in urma furtunii

18:25 - Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis un mesaj, in urma furtunilor puternice care au avut loc in vestul tarii.

"Sunt profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc in cursul acestei zile in vestul tarii, unde, in urma unor furtuni puternice, mai multe persoane si-au pierdut viata, alte zeci au fost ranite si s-au inregistrat daune materiale semnificative.

Transmit condoleante familiilor indoliate si multa sanatate tuturor celor care au fost raniti in aceste tragice circumstante. Autoritatile au obligatia sa ia toate masurile necesare pentru a gestiona cat mai eficient aceasta situatie de criza", se arata in mesajul Presedintelui Klaus Iohannis.

18:12 - In Timisoara si Caras Severin este cod portocaliu de furtuna pana la ora 18:45, iar in Maramures, Cluj, Satu-Mare si Bistrita Nasaud pana la 19.15.

18:09 - Alina Valsan, din Timisoara, a declarat la Digi24 ca in oras se circula anevoios, bucati de copaci sunt picate pe strada, pe fire de electricitate.

18:10 - Un alt locuitor al orasului Timisoara, Adrian Nicusor Duma, a declarat la Digi24 ca "vantul imi impingea geamul, copacii au fost doborati la pamant, lumea s-a mobilizat foarte bine, iar imediat dupa ce furtuna s-a mai domolit, oamenii au coborat si au evaluat situatia, am degajat caile de acces, lumea s-a urcat pe acoperisuri si au inceput sa faca reparatii".

18:02 - Numarul mortilor se ridica la 5. Raed Arafat, secretar de stat in MAI, a declarat la Realitatea TV ca si la Arad s-a inregistrat un deces. Arafat a mai precizat ca 27 de persoane au foat ranite in judetul Timis, printre acestea aflandu-se doi copii care sunt in stare grava.

17:48 - Totodata, in municipiul Arad, acoperisurile mai multor cladiri au fost avariate de o vijelie puternica, duminica dupa-amiaza, iar zeci de copaci au fost rupti si au cazut pe autoturisme sau pe drumuri, ingreunand circulatia.

Toate unitatile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad au fost alertate si intervin, situatia fiind similara in tot judetul, in urma furtunii care a durat cateva minute, informeaza News.ro.

17:40 - Primarul Timisoarei, Nicolae R ...citeste mai departe despre "LIVE O furtuna puternica a lovit vestul tarii: 5 morti si 27 de raniti (Video)" pe Ziare.com

#morti furtuna timisoara, #furtuna Timisoara, #morti Timisoara , #Stiri Administratie