O localitate din Romania a fost lasata fara bani pentru urmatorii 20 de ani

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 12:27
1192 citiri
O localitate din Romania a fost lasata fara bani pentru urmatorii 20 de ani
Foto: Ziare.com

Primaria unei comune din judetul Valcea este executata silit de ANAF, dupa ce autoritatile locale au fost obligate sa returneze banii folositi pentru un proiect european ratat, in cazul caruia au fost constatate nereguli.

Este vorba despre localitatea Lacusteni, unde nu doar ca sunt scoase marti la licitatie bunuri ale primariei, ci Fiscul a pus sechestru si pe conturi, relateaza Digi 24.

"Ne-a scos (la licitatie - n.red.) autoturismul, ne-a scos tractorul. Remorca, betoniera, motocositoarea, plugul de deszapezire, un frigider, un xerox multinuctional", spune primarul Cosmin Bocsaru, care da vina pe fostul edil.

Acesta ar fi facut receptia retelei de apa si canalizare, insa fara ca firma de constructii sa respecte proiectul. Neregulile sunt de 700.000 de lei, insa Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, prin care s-a derulat proiectul cu bani europeni, a cerut rambursarea in intregime a fondurilor, adica 8,7 milioane de lei.

Insa, pentru recuperarea acestor bani, ANAF-ul a pus sechestru pe conturi, astfel ca banii pentru investitii, pe urmatorii 20 de ani, vor merge direct in contul Fiscului.

Primarul spera ca, pentru a avea totusi bani de reparatii in comuna, sa obtina ajutor de la Guvern pentru achitarea datoriei. ...citeste mai departe despre "O localitate din Romania a fost lasata fara bani pentru urmatorii 20 de ani" pe Ziare.com

#ANAF proprire conturi Lacusteni, #Lacusteni ramas fara bani, #Lacusteni bani investitii , #Stiri Administratie