O nava abandonata de un an la Constanta va fi scoasa la licitatie. Vezi pretul de pornire

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 15:32
1325 citiri
O nava abandonata de un an la Constanta va fi scoasa la licitatie. Vezi pretul de pornire

O nava abandonata de aproximativ un an in Portul Constanta va fi scoasa la licitatie de Federatia Internationala a Transportatorilor (ITF) in contul datoriilor acumulate de armator, care se ridica la 270.000 de dolari, din care 150.000 de dolari reprezinta creantele catre echipajul vasului.

Potrivit reprezentantului ITF in Romania, Adrian Mihalcioiu, cargoul Kusva 1 a fost abandonat in Portul Constanta din luna august a anului trecut, de atunci armatorul nemaidand niciun semn.

"Este in port de anul trecut, din august, cu salarii si datorii neplatite de atunci, in total vreo 270.000 de dolari catre echipaj, autoritati portuare, pentru intretinerea navei si altele", a declarat, miercuri, Adrian Mihalcioiu, potrivit Mediafax.

El spune ca licitatia va fi organizata dupa 8 august, data pana la care armatorul mai poate sa revendice nava, dupa ce isi achita datoriile. "Daca pana pe data de 8 august armatorul nu vine sa-si revendice nava, aceasta se va vinde la licitatie in contul datoriilor. Pretul de pornire va fi, cred, cel la care este evaluata, de 273.000 de dolari", a precizat reprezentantul ITF in Romania.

Conform acestuia, la sosirea in Constanta vasul avea un echipaj format din 14 navigatori, la aceasta ora ramanand la bord numai trei marinari. Datoriile totale catre echipaj se ridica la aproximativ 150.000 de dolari.

"O parte dintre ei au fost ajutati financiar si cei mai multi au ales sa plece acasa. Acum, la bordul vasului se mai afla numai trei marinai, doi azeri si un turc", a mai precizat Adrian Mihalcioiu.

Nava tip cargo, de 2.200 de tone, are o vechime de 20 de ani si a navigat sub pavilion Insulele Cook. Vasul a ajuns in Dana 109 a Portului Constanta Sud - Agigea in august 2013, iar echipajul, format atunci din 11 marinari turci, azeri si egipteni, a intrat in greva din cauza restantelor salariale si a cerut ajutorul Federatiei Internationale a Transportatorilor (ITF).

O alta nava aflata intr-o situatie similara este Nikolay Meshkov - pavilion Belize, aflata in Portul Constanta din luna martie a acestui an. Vasul a fost trecut in conservare, iar echipajul, neplatit din septembrie 2013, a fost repatriat in urma cu o saptamana. Datoriile acumulate de armator depasesc si in acest caz 200.000 de dolari, acesta fiind actionat in instanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nava abandonata Constanta, #licitatie nava, #nava Constanta , #Stiri Administratie