Omul de afaceri chilian suspectat ca a fugit cu 920 de milioane de dolari va fi extradat din Romania

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 13:10
1019 citiri
Omul de afaceri chilian suspectat ca a fugit cu 920 de milioane de dolari va fi extradat din Romania
Foto: Arhiva Pixabay

Magistratii Curtii de Apel Brasov au admis cererea de extradare formulata de autoritatile judiciare din Chile privind extradarea lui Rafael Garay, om de afaceri acuzat de frauda. Acesta ar fi fugit cu banii unor investitori din tara sa natala, aproximativ 920 de milioane de dolari, si a fost prins la Brasov, in luna noiembrie a anului trecut.

Cererea de extradare formulata de autoritatile chiliene pe numele lui Rafael Garay a fost admisa de Curtea de Apel Brasov vineri. Magistratii au decis, totodata, mentinerea lui Garay in arest preventiv pana la extradare.

Decizia Curtii de Apel Brasov nu este definitiva.

Rafael Garay a fost prins la Brasov in noiembrie anul trecut, dupa ce timp de doua luni a fost cautat in toata lumea, fiind dat in urmarire internationala pentru deturnare de fonduri. In 19 noiembrie 2016, a fost plasat in arest la domiciu, dar ulterior, in 28 decembrie 2016, a fost arestat preventiv dupa ce autoritatile din Chile au cerut extradarea lui.

Omul de afaceri era cautat de autoritatile de Chile din 12 septembrie 2016, pentru deturnare de fonduri, existand informatii ca acesta s-ar fi aflat in Franta, Thailanda sau Olanda. La sfarsitul lunii septembrie, barbatul a fost localizat in Romania, dupa ce a solicitat la Ambasada statului Chile din Bucuresti un certificat pentru a se putea casatori.

Potrivit presei din Chile, barbatul ar fi fugit cu 920 de milioane de dolari, bani care apartineau mai multor persoane ce investisera in compania Think&Co, detinuta de Rafael Garay. In luna iunie, Rafael Garay anunta ca a fost diagnosticat cu cancer la creier, ca isi va inchide compania si ca va pleca la tratament. De asemenea, el a anuntat ca oamenii isi vor putea recupera banii dintr-un cont deschis la HSBC Bank, insa acest lucru nu s-a intamplat. S-a descoperit ca Rafael Garay nu avea niciun cont la acea banca.

In timp ce se afla in arest la domiciliu in Brasov, Garay a declarat ca este nevinovat, el spunand ca nu ar fi putut parasi Chile cu o suma atat de mare de bani.

"Cum as fi putut parasi tara cu o asemenea cantitate de bani fara sa pot folosi un cont? Politia de frontiera spune ca am plecat cu bagaje care cantareau 27 de kilograme si ca as fi avut un milion de dolari cash. Serios? Ar fi cantarit mult mai mult si, de fapt, am iesit cu 3 kilograme si ceva, reprezentate de hainele pe care le-am luat cu mine si care erau de vara", spunea Rafael Garay la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut.

Pe 26 septembrie 2016, au avut ...citeste mai departe despre "Omul de afaceri chilian suspectat ca a fugit cu 920 de milioane de dolari va fi extradat din Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rafael Garay extradare, #Rafael Garay frauda, #Rafael Garay Brasov, #Rafael Garay Chile , #Stiri Administratie