Operatiunile in vama, intarziate din cauza unor probleme tehnice

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 15:12
1451 citiri
Operatiunile in vama, intarziate din cauza unor probleme tehnice

Operatiunile in vama inregistreaza intarzieri, din cauza unor probleme tehnice la Sistemul Informatic Integrat Vamal, care este indisponibil incepand din 3 iulie.

La birourile vamale, unele date trebuie introduse acum manual in sistemul informatic, au precizat reprezentanti ai Directiei Generale a Vamilor /DGV/.

"Din cauza unor probleme tehnice (hardware), Sistemul Informatic Integrat Vamal este momentan indisponibil. In acest sens, Directia Generala a Vamilor a informat in mod operativ toate structurile vamale teritoriale cu privire la folosirea procedurii alternative utilizata in astfel de situatii, incepand de ieri, 3 iulie a. c, ora 16,00, astfel incat sa se asigure desfasurarea in bune conditii a procesului de vamuire", se spune intr-un comunicat al DGV .

Autoritatea vamala sustine ca depune toate eforturile pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp posibil si a dispus prelungirea programului de lucru in birourile vamale de interior pana la finalizarea tuturor operatiunilor vamale.

DGV: In vami este folosit un sistem informatic alternativ, pana la remedierea problemelor tehnice

Birourile vamale pot folosi sistemul informatic alternativ, pana la remedierea probleme tehnice la Sistemul Informatic Integrat Vamal, programul de lucru fiind prelungit pana la finalizarea tuturor operatiunilor vamale, a anuntat vineri Directia Generala a Vamilor (DGV), potrivit Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#operatiuni vama, #sistem informatic integrat vamal , #Stiri Administratie