Orasul din Romania unde cine scuipa pe strada sau intinde rufe la vedere va fi drastic amendat

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 20:02
969 citiri
Orasul din Romania unde cine scuipa pe strada sau intinde rufe la vedere va fi drastic amendat
Foto: Arhiva Ziare.com

In Buzau, cine scuipa pe strada, pune rufele la uscat in balcoane care nu sunt inchise, scutura covoare, arunca hartii pe strada sau scrie pe fatada blocurilor risca sa fie amendat incepand de luna viitoare, daca va fi votat noul regulament.

"Regulamentul privind masuri edilitar-gospodaresti, administrarea fondului locativ public si privat si alte masuri pentru asigurarea ordinii si curateniei in municipiul Buzau" a fost postat pe site-ul Primariei si urmeaza sa fie supus votului Consiliului Local, in octombrie.

Regulamentul a fost facut pentru "instaurarea unui climat de buna convietuire in municipiu".

Oamenii vor fi obligati, de exemplu, "sa nu amplaseze batatoare de covoare in jurul imobilelor de locuit, sa nu scuture covoare, sa nu usuce rufe pe imprejmuire si pe echipamentele amplasate in spatiile de joaca (...) sa nu intinda rufele spalate la uscat in balcoane deschise, pe suport in afara balcoanelor sau in jurul imobilelor de locuit", se arata in regulament.

De asemenea, locuitorii sunt obligati sa asigure periodic curatarea fatadelor locuintelor si a altor constructii amplasate la frontul strazii, tencuirea si zugravirea periodica a acestora, inlocuirea jgheaburilor si burlanelor degradate.

De asemenea, va fi interzis scrisul sau desenul pe fatadele cladirilor sau statuilor.

"Sa nu murdareasca prin scriere sau desenare fatadele blocurilor, cladirile, gardurile, monumentele si statuile de pe raza municipiului Buzau. Sa ia masuri de indepartare imediata a inscrisurilor cu caracter sovin sau obscen, a lozincilor de orice fel, a insemnelor cu caracter sovin si fascist si altele", mai scrie in documentul citat.

Cine nu respecta aceste reguli, risca avertisment sau amenda cuprinsa intre 500 - 1.000 lei.

Intre 500 - 1.000 lei este amenda primita in cazul in care persoanele scuipa pe domeniul public sau arunca hartii.

In ceea ce-i priveste pe agentii economici, acestia vor fi obligati, printre altele, sa asigure repararea, spalarea geamurilor si a vitrinelor, inlocuirea celor sparte, intretinerea firmelor si a fatadelor cladirilor in care isi desfasoara activitatea, sa efectueze si sa mentina curatenia trotuarelor, sa indeparteze buruienile, etc. ...citeste mai departe despre "Orasul din Romania unde cine scuipa pe strada sau intinde rufe la vedere va fi drastic amendat" pe Ziare.com

#Buzau regulament rufe intinse seminte , #Stiri Administratie