Pachetul serviciilor de baza in sanatate, aprobat: Ce se schimba

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 10:30
1926 citiri
Pachetul serviciilor de baza in sanatate, aprobat: Ce se schimba

Pachetul de servicii medicale de baza a fost aprobat de Guvern si pune accentul, potrivit ministrului Nicolae Banicioiu, pe preventie, pacientii asimptomatici pana la 39 de ani trebuind sa faca o vizita la medicul de familie cel putin o data la trei ani, iar cei peste 40 de ani, in fiecare an.

Potrivit Ministerului Sanatatii (MS), in sedinta de marti a Executivului au fost aprobate, prin aceeasi hotarare de guvern, pachetele de servicii medicale, de baza si minimal, si Contractul-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru 2014-2015.

Prin acest proiect de act normativ, in conformitate cu angajamentele asumate prin Programul de Guvernare si in cadrul acordului cu institutiile financiare internationale, se propune redefinirea pachetului minimal de servicii medicale si pachetului de servicii de baza, precizeaza MS.

"Este o masura ...citeste mai departe despre "Pachetul serviciilor de baza in sanatate, aprobat: Ce se schimba" pe Ziare.com

#pachet baza servicii medicale, #pachet baza sanatate aprobat, #Minister Sanatate vizite medic , #Stiri Administratie